Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Twee buizerds vergiftigd in Oostburg

Toegevoegd: 24-11-2011, 00.07 uur
Door: Manfred Berrevoets
OOSTBURG - De politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar de vergiftiging van twee buizerds, in de omgeving van een natuurgebied bij Oostburg.
 
Rond 16.30 uur kwam bij het Zeeuwse landschap een anonieme tip binnen dat er 2 dode eenden en een dode waterhoen in het natuurgebied lagen. Het wild was bewerkt met gif. Bij de eenden en waterhoen lagen een dode buizerd en een vergiftigde, nog levende buizerd. Zij zijn door het eten van het met gif bewerkte wild vergiftigd.


De tweede buizerd is inmiddels ook overleden. Alle dieren (het aas en de buizerds) zullen worden onderzocht. Uit dit onderzoek zal moeten blijken welk gif er gebruikt is. In de omgeving van de vindplaats zijn jagers gezien die mogelijk getuige zijn geweest van het neerleggen of het vergiftigen van het aas. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Change (5-12-2011 om 09:30)
Hebben mensen het niet door dat ze de natuur kapot maken. Echt de reinste vorm van hufterigheid, hopelijk leest de geen dit artikel en dan wil ik graag zeggen. BEDANKT E I * E L
Rini (24-11-2011 om 16:59)
Als de jagers het zelf maar niet gedaan hebben..... hoor je vaak genoeg .. pffffff laffe streek
Johanna (24-11-2011 om 10:44)
Jagers getuige??jaja je kan het geloven of niet...
Jan (24-11-2011 om 07:59)
Natuurlijk die jagers,net als in Drente,willen geen concurentie wie er mag jagen,deze vogels alvast niet,anders is er niets te jagen.bel 144 en oplossen die zaak
E muller (24-11-2011 om 00:55)
Bah,wat een smerige vorm van dierenmishandeling ,waar helaas een veelste lage straf op staat. alleen tuig doet zoiets
Cookie-instellingen beheren