Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 89 km

Dronken automobilisten betrapt

Toegevoegd: 26-11-2011, 10.32 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Vrijdagavond zijn door de Zeeuwse politie twee rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die teveel hadden gedronken. Van een derde dronken automobilist kon het rijbewijs niet worden ingenomen omdat deze geen rijbewijs had.


Vrijdagavond rond 19.45 uur werd een automobilist op de Lorentzlaan in Terneuzen gecontroleerd. De 47-jarige man uit Terneuzen moest onder andere een blaastest ondergaan. Na die blaastest bleek dat hij veel te veel gedronken had. De man is meegegaan naar het politiebureau in Terneuzen om daar een ademanalyse te doen.

Hieruit bleek dat hij 810 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies. Dat is bijna vier keer meer dan is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, maar dit had hij niet bij zich. Daarom is zijn auto in bewaring genomen door de agenten. De man mag zijn auto weer meenemen als hij zijn rijbewijs komt afgeven èn hij iemand bij zich heeft die de auto wel mag besturen. De man was al eerder voor eenzelfde feit veroordeeld. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Een 60-jarige man uit de gemeente Hulst is vrijdagavond rond 21.45 uur betrapt op het rijden onder invloed. De man reed over de Tivoliweg in Hulst, toen hij gecontroleerd werd door agenten van de Zeeuwse politie. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij drie keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is hij kwijt.
 
Zeeuwse politieagenten reden (rond 01.15 uur) in de nacht van vrijdag op zaterdag over de Van Hogendorplaan in Goes. Zij zagen een personenauto slingerend en remmend rijden over voornoemde straat en besloten van de bestuurder een blaastest af te nemen. De auto werd aan de kant gedirigeerd en de bestuurder, een 45-jarige Goesenaar, moest blazen.
 
Uit de test bleek dat hij te veel gedronken had en dus moest de man mee naar het bureau. Hier bleek, uit de ademanalyse, dat de man nèt niet teveel gedronken had om zijn rijbewijs in te vorderen. Dat kon overigens toch niet, want de man was niet in het bezit van een rijbewijs. De man kreeg een rijverbod van acht uur en is, met processen-verbaal op zak, weer naar huis gestuurd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
I (26-11-2011 om 12:23)
Dus iemand zonder rijbewijs mag na een rijverbod van 8 uren gewoon weer achter het stuur?
Cookie-instellingen beheren