Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 15 km

Arrestatieteam arresteert twee mannen

Toegevoegd: 26-11-2011, 14.01 uur - Update: 26-11-2011, 14.13 uur
Door: Manfred Berrevoets
TERNEUZEN - Rond 12.00 uur vanochtend heeft een arrestatie-eenheidvan de Politie Zeeland (ROG) twee mannen gearresteerd in Terneuzen die verdacht worden van afpersing en bedreiging van twee Belgische jongens.
 
Twee Belgische jongens uit Stekene (B) beleefden vannacht een hachelijk avontuur, na een bezoek aan de McDonald's in Terneuzen. Op het moment dat zij in de auto wilde stappen, stapten gelijkertijd twee onbekende mannen achter in de auto. De slachtoffers worden door hun overvallers van achter in de nek vastgegrepen en bedreigd en vervolgens gedwongen om naar een pinapparaat te rijden in het winkelcentrum Zuidpolder in Terneuzen.


Toen bleek dat de Belgische jongens geen geld op hun rekening hadden staan, werd hen door de mannen te verstaan gegeven voor geld te zorgen. Afgesproken werd dat zijn elkaar tussen de middag opnieuw zouden treffen bij het pinapparaat in het winkelcentrum. Daarna konden de slachtoffers vertrekken.

De Belgische jongens hebben vervolgens direct aangifte gedaan bij de politie in Terneuzen. In de loop van de ochtend is een val opgezet en konden de verdachten aangehouden worden door de Zeeuwse Regionale Ondersteuningsgroep. De verdachten zijn inmiddels overgebracht naar P.I. Torentijd in Middelburg en zullen waarschijnlijk maandag a.s. worden voorgeleid aan de Rechter-commissaris.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (27-11-2011 om 13:46)
Het is op die parkeerplaats bij Mc.Donald's bekend dat daar regelmatig drugs worden verhandeld. Je ziet steeds dezelfde figuren die daar vanuit hun zwarte auto's hun waar verhandelen. Regelmatig (ieder uur sávonds) een politieauto langs sturen, zal de aantrekkelijkheid van die plaats teniet doen.
Jac (27-11-2011 om 08:42)
Waren die overvallers geen belgen?? in ieder geval geen slimmerikken, ze hadden beter gedreigd dat ze het moesten overmaken, lol. goed afgelopen voor de gasten.
Zuidpolder (27-11-2011 om 03:55)
Gezien de personen die werden gearresteerd bij zuidpolder waren dit niet de standaard tuningsboys van bij de mac. Maar wel netjes uitgevoerd van de rog :)
Piet (26-11-2011 om 15:31)
Dat zijn niet de allerslimste criminelen... En het zijn altijd een beetje dezelfde figuren die rondhangen bij de mac en stoer rondrijden op de parking. Get a life boys, want het is het tegenovergestelde van stoer.
Cookie-instellingen beheren