Weerbericht:
Wisselvallig weekeinde
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Bestuurder verlaat plaats ongeval

Toegevoegd: 27-11-2011, 03.33 uur - Update: 27-11-2011, 20.59 uur
Door: Manfred Berrevoets
KWADENDAMME - De hulpdiensten zijn in de nacht van zaterdag op zondag massaal uitgerukt voor een ongeval bij Kwadendamme.
 
Het eenzijdige ongeval vond rond 01.45 uur plaats op de Baarlandsezandweg. Door nog onbekende oorzaak raakte een bestuurder van een personenauto van de weg en reed tegen betonblokken die langs de weg lagen. Hierdoor sloeg de auto over de kop, ramde een verkeersbord en kwam in de berm tot stilstand.


Een bewoner van een woning nabij de Baarlandsezandweg hoorde een harde klap en ging poolshoogte nemen en ontdekte het ongeval. Omdat er bij de auto niemand werd aangetroffen werd groot alarm geslagen. Twee brandweervoertuigen, twee ambulances en een traumahelikopter werden ingezet.

Omdat de mogelijkheid bestond dat de bestuurder nog wel ergens in de buurt zou kunnen zijn en mogelijk snel hulp kon gebruiken, zijn alle hulpverleners in de buurt van het ongeluk gaan zoeken. Hierbij is onder andere gezocht een warmtecamera. Na een zoektocht van de brandweer werd er niemand aangetroffen. De traumahelikopter is dan ook niet meer ter plekke geweest.

Door agenten van de Zeeuwse politie is meteen het kenteken van de auto nagetrokken en zij zijn naar het adres gegaan waar de eigenaar van de auto woont. Dit betrof een adres in de gemeente Borsele. Op het adres werd niemand thuis getroffen.

Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte zich ook nogal eens op een ander adres in de gemeente Borsele op zou houden en de agenten zijn vervolgens naar dàt adres gegaan. Hier is de eigenaar van de auto aangetroffen. Het ging om een 26-jarige jongeman uit de gemeente Borsele. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Goes en hij is daar verhoord. Aan het ongeval heeft de jongeman zelf nauwelijks verwondingen overgehouden, hij heeft dus onnoemelijk veel geluk gehad.
 
Tijdens het verhoor verklaarde hij dat hij alleen in de auto zat en dat, volgens hem, vermoeidheid in combinatie met een paar glazen alcohol de oorzaak van het ongeluk is. De jongen realiseert zich nu wel dat het heel erg dom van hem was om weg te gaan van de plaats van het ongeluk.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dolf (27-11-2011 om 17:26)
Gewoon de rekening van dit alles geven.
MotoRob (27-11-2011 om 15:02)
Die meldt zich wel zodra hij/zij weer nuchter is.
Marga (27-11-2011 om 10:48)
Vreemd hoor als je zo'n heftig ongeluk krijgt en je meldt het niet. Via kenteken auto kom je toch al waar je zijn moet? Fijn voor alle hulpverleners die voor de kat zijn K werden opgeroepen.
Arnemuiden (27-11-2011 om 10:43)
Val niet op toch dit is duidelijk een geval dat er alchohol in het spel is !!!!!
Piet (27-11-2011 om 10:29)
Hij zal wat anders te doen hebben dan wachten.
Baarlander (27-11-2011 om 10:17)
Lekker op stap geweest zeker,deze auto komt me wel bekend voor hier in deze omgeing. Goed gedaan bestuurder weglopen na een ongeval.