Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
64 files van totaal 225 km

Bloedproef na mislukken blaastest

Toegevoegd: 27-11-2011, 14.59 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd, door surveillerende agenten van de Zeeuwse politie, een 25-jarige man uit Apeldoorn betrapt op het rijden onder invloed.


Om ongeveer 02.45 uur werd de automobilist in de Spuistraat in Vlissingen gecontroleerd. De agenten roken dat de man alcohol had gedronken en vroegen hem mee te werken aan een blaastest. Dit deed de man en uit de test bleek dat hij teveel had gedronken om nog verder te mogen rijden. Toen de man uit Apeldoorn even later op het politiebureau een ademanalyse moest ondergaan ging er wat mis.

De man kreeg het niet voor elkaar om voldoende lucht in het apparaat te blazen. De agenten hebben de man uitgelegd dat hij, als hij niet aan de ademanalyse kon of wilde meewerken, een bloedproef moest ondergaan. Hier stemde de man mee in en dus werd er een arts naar het bureau geroepen. Deze heeft bloed geprikt bij de 25-jarige man. Dit bloedmonster wordt opgestuurd naar het NFI en zal daar onderzocht worden.

Omdat er voldoende verdenking tegen de man was, is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij is inmiddels weer naar huis gestuurd. De officier van justitie beslist binnenkort of de man zijn rijbewijs terug krijgt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren