Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 162 km

Aanrijding na achtervolging door tunnel

Toegevoegd: 27-11-2011, 16.55 uur
Door: Manfred Berrevoets
DRIEWEGEN - Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft zondagmiddag de achtervolging ingezet nadat een bestuurder er vandoor ging bij een controle.

De controle op verdovende middelen werd gehouden op de Westerscheldetunnelweg na de tolpoortjes richting Zeeuws Vlaanderen. Een Belgische personenauto ging er bij deze controle vandoor en het KLPD heeft met een onopvallende auto de achtervolging ingezet door de Westerscheldetunnel richting Zeeuws Vlaanderen.


Tijdens deze achtervolging is de tunnel gestremd geweest voor het verkeer. In de tunnel wilde de politie de Belg inhalen maar dit werd door de bestuurder onmogelijk gemaakt doordat hij telkens van rijbaan wisselde. Net voor de rotonde bij de N62 heeft het voertuig van de politie de Belg een 'tikje' gegeven. Hierdoor kwam de auto in de berm tot stilstand. Volgens het KLPD ging de aanrijding met een snelheid van ongeveer 40 km/h.
 
Bij de aanrijding is niemand gewond geraakt. In de auto zaten een man en een vrouw. De man gaf toe iets van verdovende middelen bij zich te hebben en is gelijk aangehouden. Van de vrouw, die zwanger was, is niet bekend of zij is aangehouden.

Na de aanrijding is er door de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) een onderzoek gedaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Canadees (1-12-2011 om 10:32)
Wat zijn we allemaal aan het doen op de weg.? Dat is wel eens mijn vraag. RESPECT VOOR ELKAAR, NEE ZEKER NIET Respect voor verkeersregels, zeker niet. Mentaliteit van weggebruiker moet anders. Hoe zult U zeggen ? Prima jazeker rijbewijs inleveren en terug op examen en Steeds hardere maatregelen.
DD (29-11-2011 om 09:27)
@Linda adam: Wat ze bij zich hadden, en hoeveel, dat kan de politie niet zien als ze er van door gaan! Groot gelijk dat ze deze mensen staande hebben gehouden! Verder ben ik het eens met Piet, arm kindje. Het moet nog geboren worden, en heeft nu al een achterstand.
Francois (29-11-2011 om 02:29)
De spat nemen voor iets aan bezit van verdovende middelen, wat had ie verwacht, dat ie het ging winnen met zijn koekblik tegen een volvo of iets soortgelijks... Een vrouw en ongeboren kind in gevaar brengen, hoop dat ie zn RB niet meer terug krijgt.
Tom (28-11-2011 om 17:01)
Goeie actie, goed politiewerk!
OK (28-11-2011 om 11:51)
Zo eindelijk laten ze een crimnilen niet wegrijden bij een achtervolging. Goed werk!!
Linda adam (27-11-2011 om 22:46)
Wat een gedoe om een paar grammetjes wiet waarschijnlijk. Pff onzin. En kruiden mag je wel kopen in een reformwinkel. wat in sommige gevallen gevaarlijker kan zijn. Pfff waar gaan we naartoe in ons land. In portugal geloof ik mag je 15gram op zak zetten.
Cookie-instellingen beheren