Weerbericht:
Mistig en gladheid door bevriezing
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 216 km

Zwaargewond na val Grijpskerke

Toegevoegd: 02-12-2011, 11.42 uur
Door: Roland de Jong
GRIJPSKERKE - In Grijpskerke is vanochtend iemand zwaargewond geraakt toen hij/zij van een ladder was gevallen.


Het slachtoffer viel rond 10.10 uur naar beneden in een in aanbouw zijnde loods aan de Mariekerkseweg. Het opgeroepen ambulanceteam vroeg om de assistentie van de traumahelikopter uit Rotterdam.

De helikopter landde op een grasveld vlakbij de Mariekerkseweg. Het slachtoffer is ter plekke gestabiliseerd. Rond 11.00 uur is de gewonde met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.

De traumahelikopter is vanuit Grijpskerke doorgevlogen naar het ziekenhuis in Goes en daar geland. Daar is de arts van het traumateam opgepikt die in de ambulance was meegereden.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Just_me (2-12-2011 om 19:28)
De primaire taak van een trauma helikopter is absoluut niet het vervoeren van de patienten, het ter plaatse stabiliseren en eventueel uitvoeren van medisch voorbehouden handelingen (trauma arts) zijn enkele voorbeelden. Verder is het vervoer per ambulance zeker stabieler.
Myriam (2-12-2011 om 14:45)
Bedankt voor je uitleg Alwin en hele terechte vragen die hierover gesteld worden. Ik ben weer een wijzer mens geworden!.
Kees (2-12-2011 om 13:59)
Ik kan me voorstellen dat het voor de patiënt rustiger is om vervoerd te worden met en ambulance. Het opstijgen en dalen met een helikopter voel je wel.
Jo (2-12-2011 om 13:53)
Waar gaat het over!! Wees blij dat het slachtoffer naar het ziekenhuis is gebracht! Sterkte ermee! hopelijk komt alles goed met het slachtoffer!!
Alwin (2-12-2011 om 13:53)
Als iemand met de heli vervoerd word moet deze stabiel zijn, in de heli is te weinig werkruimte om iets aan de patient te kunnen doen tijdens de vlucht. Als er dus nog iets gedaan moet worden tijdens transport gaat de patient (en zonodig de arts) mee met de ambulance (wel werkruimte).
Katienk (2-12-2011 om 13:45)
Maar de heli is ook naar Goes gevlogen om de arts daar op te pakken, waarom nemen ze de patiënt dan niet mee? Beterschap!
Cookie-instellingen beheren