Weerbericht:
Vrij veel bewolking, vooral in het westen ook zon
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Zeer grote brand Ouwerkerk

Toegevoegd: 04-12-2011, 21.41 uur - Update: 04-12-2011, 22.15 uur
Door: Roland de Jong

OUWERKERK - Op het terrein van zorgboerderij Ojee ADHD in Ouwerkerk is de brandweer bezig met het blussen van een zeer grote brand. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Niemand raakte gewond.


De brand aan de Stelweg brak rond 19.35 uur uit in een oude schuur waarin varkens stonden. De dieren konden op tijd worden gered maar de brandweer kon niet voorkomen dat de schuur in vlammen opging. Bij het complex is sprake van een slechte waterwinning. Zodoende werd een groot aantal bluswagens, waaronder ook een watertankwagen, opgeroepen om de brand te bestrijden.

Pech
De tankwagen kwam echter onderweg met motorpech te staan en kon zodoende niet worden ingezet. Dat is jammer, want deze tankwagen met een watercapcaciteit van ruim 20 kuub is juist bedoeld om te worden ingezet op plaatsen waar sprake is van een slechte waterwinning. Om toch te zorgen voor voldoende bluswater is zodoende een dompelpomp ter plekke gekomen.

De brandweer zette een meetploeg en een adviseur gevaarlijke stoffen in om te onderzoeken of er sprake was van gevaarlijke stoffen die vrijkwamen. Inmiddels is duidelijk dat er bij de brand asbest is vrijgekomen. De asbest was afkomstig van dakplaten van de schuur en is neergedaald op een stuk landbouwgrond dat aan het terrein grenst.

Rond 20.45 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland liet rond 22.00 uur weten dat het nablussen nog uren zou gaan duren. Er zijn zo'n 40 brandweerlieden ingezet. Er is nog geen enkel zicht op de oorzaak van de brand. De bewoners van de zorgboerderij worden opgevangen op andere locatie van dezelfde stichting.

Niet eerste brand
Het is niet de eerste keer dat er brand woedde op het terrein van de zorgboerderij. Vrijdag 28 augustus 2009 woedde ook al brand bij dezelfde boerderij. Er was toen sprake van een middelbrand in een hooischuur. Maandag 30 november 2009 woedde er ook een forse brand. Toen konden ook enkele dieren net op tijd worden gered toen brand uitbrak in een stal.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren