Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM wil man jaar achter tralies

Toegevoegd: 12-12-2011, 12.46 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft maandag tegen een 41-jarige Vlissinger een gevangenisstraf van één jaar geëist. Ook wil het OM dat de Vlissinger een voorschot van 28.000 euro aan schadevergoeding gaat betalen.

De Vlissinger wordt verdacht van diverse inbraken die in de laatste week van augustus dit in zijn woonplaats werden gepleegd. Zo zou hij betrokken zijn geweest bij de diefstal van 40 kilo koperen leidingen van de C1000, de diefstal van tien trapleuningen en enkele inbraken in bedrijfsgebouwen, waarbij gereedschap werd gestolen.


Door de diefstal bij de C-1000 viel het koelsysteem uit. Het bedrijf claimt 36.000 euro aan omzetverlies. De Vlissinger ontkent ook maar iets te maken te hebben gehad met de diefstal van de koperen buizen en trapleuningen. Dat op het dak van de supermarkt zijn identiteitsbewijs werd gevonden was toeval en de getuigenverklaringen dat hij bij een metaalhandel trapleuningen en koper te koop had aangeboden waren verzinsels.

Ook zou hij een bezoek hebben gebracht aan de Plaatwerkerij waar een grote hoeveelheid gereedschappen werd ontvreemd. Een (bijna) insluiping in een appartement aan de Van Dishoeckstraat was volgens de Vlissinger een ‘foutje’ geweest. Hij had geen sleutel van zijn eigen appartement en wilde door enig klauterwerk via de balkons en de woning van zijn onderburen naar zijn eigen woning.

"Ik had me in de verdieping vergist", zo verklaarde hij. Verder zou hij een ‘lastige’ kennis met een schroevendraaier hebben gestoken. De man heeft een strafblad van 22 pagina’s met voornamelijk inbraken en diefstallen - al dan niet met geweld. Ook houdt hij zich volgens de reclassering niet of slecht aan zijn afspraken. "Klopt niet", meende de Vlissinger.

"Ik moet om vier uur uit bed om in Rotterdam te werken en dan kan ik niet ook nog eens iedere keer vrij nemen om me bij de reclassering in Vlissingen te melden, een urinecontrole te laten doen en naar gesprekgroepjes te gaan." Een eerder opgelegde ISD-maatregel, een verblijf van twee jaar in een inrichting voor veelplegers, heeft volgens de officier van justitie niet geholpen.

Of de gevorderde celstraf de Vlissinger zal helpen waagde de officier te betwijfelen. "In ieder geval heeft de maatschappij dan een jaar lang geen last meer van hem." W. Aerts, de raadsman van de Vlissinger, betoogde dat zijn cliënt op vrijwel alle fronten vrijgesproken diende te worden. Ook moest de raadsman even kwijt dat hij vond dat de reclassering niet erg handig met de problemen van de Vlissinger (werken, melden, controles) was omgesprongen.

Uitspraak 23 december.

Zie ook:
- 22/08/2011: Bedrijven gedupeerd na inbraak
- 22/08/2011: Koeling C1000 valt uit na diefstal


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (12-12-2011 om 15:46)
Deze plaats genoot moet maar eens een paar jaar uitrusten dan wel in de bjes dat is heel goed voor hem kan hij een boek schrijven over z n helden daden en mislukkingen
Cookie-instellingen beheren