Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man voor rechter na mishandeling

Toegevoegd: 12-12-2011, 19.04 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 68-jarige man uit Nieuw-Namen hoorde maandag een celstraf van acht maanden waarvan één maand voorwaardelijk en het betalen van 313 euro schadevergoeding tegen zich eisen. Ook moet hij volgens de officier van justitie een contactverbod van tweejaar opgelegd krijgen.


De man wordt ervan verdacht zijn toenmalige partner op 17 augustus mishandeld te hebben. Ook zou hij in het bezit zijn geweest van zes geweren. Volgens de verklaring van de vrouw was de man dronken en kregen ze daarover ruzie. Vervolgens mishandelde hij haar.

Omdat de vrouw eerst nog naar de notaris wilde gaan om haar testament te wijzigen, diende ze pas twee weken later een aanklacht tegen hem in. Toen meldde ze de politie ook dat haar lief vuurwapens had. Toen de politier de man op 31 augustus met enig vertoon aanbelde en hem aanhield, bleek hij geen enkel benul te hebben van wat de agenten kwamen doen.

Dat hij zijn ex zou hebben mishandeld wees hij resoluut van de hand. Volgens zijn verklaring hadden ze samen flink geboemeld en was zij in het gangetje van de woning gevallen. Dat hij één wapen had klopte wel. Van de overige vijf geweren die de politie tussen het plafond had gevonden zei hij niets te weten.

Uitspraak 23 december.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (12-12-2011 om 20:08)
Mishandeling en illegale wapens voorhanden hebben en in nl 7 maandjes en dan ben je weer vrij.Maar goed, op zo'n leeftijd je met zulke dingen bezighouden zegt al veel.
Cookie-instellingen beheren