Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
85 files van totaal 308 km

Mannen veroordeeld voor geweld

Toegevoegd: 12-12-2011, 19.07 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 19-jarige Axelaar is maandag door de rechtbank in Middelburg voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel een celstraf van vijftien maanden waarvan drie voorwaardelijk.


Zijn 22-jarige plaatsgenoot kreeg twaalf maanden celstraf opgelegd. Daarnaast moeten ze gezamenlijk 4674 euro schadevergoeding betalen. Twee Terneuzense vrienden van de Axelaars, een 19- en een 22 jarige werden van het geweld vrijgesproken. Wel kreeg de 19-jarige Terneuzenaar een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf voor diefstal met geweld.

De rechtbank achtte bewezen dat de twee Axelaars twee Axelaars op 28 augustus op de parkeerplaats bij discotheek Joy zonder enige reden een 37-jarige Duitser met een autokrik volledig in elkaar hebben geslagen. De gevolgen waren rampzalig: een gebroken hand, gebroken oogkas, bovenkaak en kin. Dit nog los van een enorme hoofdwond. Er waren vijftig hechtingen nodig en de man moet nog diverse operaties ondergaan.

Tegen de vier waren celstraffen geëist, die varieerden van vrijwel gelijk aan het voorarrest tot achttien maanden cel.

Zie ook:
- Voor de rechter na mishandeling (28-11-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Watergeus (13-12-2011 om 22:13)
Dit is voor een buitengewoon misdrijf wel een buitengewoon lage straf
Dorps bewooner (13-12-2011 om 20:56)
Kijk dat is nederland op ze best wat een laage ...straf voor deze laffe daders de rechter is zeker nog een begineling alle boetes omhoog maar dit moet je eens door rood rijden HET rechtsyteem
Isis (13-12-2011 om 19:52)
In het berichtje hiernaast staat dat een paar poolen die wel zes hele buitenboordmotors hebben gestolen ook een jaar cel krijgen. Iemand proberen dood te slaan met een krik staan hier dus gelijk aan???
Niels (13-12-2011 om 11:06)
De straf is welliswaar laag in vergelijking met wat zij het slachtoffer hebben aangedaan. Deze is voor het leven getekend. Toch is de straf bijna conform de eis van het OM, het valt maar te zien of ze begrijpen wat ze gedaan hebben, en of ze er iets van zullen leren. hopelijk...
Rene (12-12-2011 om 19:41)
Koekje van eigen krik geven, weten ze wat ze een ander aandoen. EN het is een mooi voorbeeld voor nieuwe kanshebbers
Cookie-instellingen beheren