Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
98 files van totaal 367 km

Beknelling bij ernstig ongeluk A58

Toegevoegd: 15-12-2011, 07.53 uur - Update: 15-12-2011, 19.24 uur
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Op de A58 is vanochtend tussen Lewedorp en Arnemuiden een ernstig ongeluk gebeurd. Het verkeer wordt langs het ongeluk geleid.


Rond 06.50 uur deed zich nabij hectometerpaaltje 162,7 een ongeluk voor waarbij een bestelbus via de berm in de bossages tot stilstand kwam en een personenauto op zijn zijkant in de berm belandde. Het ongeluk gebeurde tijdens hevige regenval op de rijbaan richting Vlissingen.

Er was sprake van een beknelling. De bestuurder van de personauto zat vast in zijn auto. De brandweer heeft hem uit zijn auto geknipt. Er kwamen vier ambulances en drie brandweerwagens ter plekke. Het ging onder meer om het nieuwe hulpverleningsvoertuig van de Goese brandweer.

Eén gewonde is met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Deze 46-jarige man uit de gemeente Tholen had onder meer een hoofdwond.

Een 42-jarige automobilist uit de gemeente Tholen reed over de linker rijbaan. Vermoedelijk als gevolg van hevige wind en aquaplanning raakte zijn auto in de slip. Hij probeerde te corrigeren en raakte een bestelauto die op de rechterbaan reed. De bestelauto reed de bosjes in en kwam tot stilstand boven een sloot. De bestuurder, een 65-jarige Tilburger, kwam met de schrik vrij.

De personenauto ging enkele malen over de kop en belandde op zijn zijkant. In deze auto zaten drie inzittenden, waaronder de 42-jarige bestuurder. Hijzelf en een 27-jarige man bleven ongedeerd. De 46-jarige man zat achterin.

Vanwege de aanrijding was er sprake van langzaamrijdend verkeer voor en ter hoogte van het ongeluk. De rechter rijstrook en de vluchtstrook zijn gestremd. De Verkeersinformatiedienst (VID) spreekt van 6 kilometer langzaam rijdend verkeer. De vertraging is volgens de verkeersdienst meer dan 25 minuten. De ANWB raadt aan om om te rijden via de Sloeweg (N62).


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peet27 (15-12-2011 om 14:09)
Ik vind die 130 km/h echt absurd, ik rij altijd max 110, rijdt heerlijk rustig, geen stress, minder milieuvervuiling, veiliger en niet onbelangrijk minder brandstofverbruik en in m'n dagelijkse rit van Kruiningen naar Rotterdam scheelt het maar zo'n 5 minuten, hoezo tijdwinst met 130.
Annoniem (15-12-2011 om 13:59)
Hoi Zweetje Er moet altijd eerst iets gebeuren.Gaan dan de mensen eens beseffen dat ze hun rijgedrag aan moeten passen aan het weer?Maar vele zullen het nooit leren.Zo laat mogelijk opstaan en dan haasten om toch nog optijd bij de baas te zijn.
Ria (15-12-2011 om 13:56)
Daar gaan we weer! Laat degenen die het zo goed weten en provinciebestuurders een keer verplicht dat stuk rijden in een klein wagentje terwijl het zulk weer is! Zullen we daarna verder praten?
M (15-12-2011 om 12:35)
Een set goede banden met ruim voldoende profiel scheelt ook al een hoop op een weg waar veel water ligt.
Annoniem (15-12-2011 om 12:02)
Beste mensen, ik heb hier vorig jaar ook een ongeluk gehad op de zelfde plek! Het asfalt is daar erg slecht! ik ben door aquaplaning in een slip geraakt, en daarbij reed ik maar rond de 100 km/h!!
Annoniem (15-12-2011 om 11:13)
Als iedereen weet dat de snelweg in zwembad veranderd en er spoorvorming is moet ook de gewone bestuurder zijn ogen openen en niet de schuld in het kolom chaufeurs plaatsen , als je dan nog niet overtuigd bent neem dat eens een rijles en kijk wat je ervan bakt!!!!!!
Cookie-instellingen beheren