Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Bejaarde laat nepagenten binnen

Toegevoegd: 16-12-2011, 14.33 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Donderdagmiddag zijn bij een bejaarde Vlissingse vrouw nepagenten aan de deur geweest. Deze hebben haar huis 'gecontroleerd' op de aanwezigheid van hang- en sluitwerk.

Er werd donderdag rond 12.00 uur aangebeld bij de woning van de vrouw in Westerzicht. Toen de vrouw opendeed bleek dat er twee mannen voor de deur stonden. De mannen vertelden dat zij van de politie waren en dat zij bij de vrouw kwamen controleren of haar woning was voorzien van goed hang- en sluitwerk.


De vrouw heeft de mannen binnengelaten en zij zijn, in haar bijzijn, de hele woning doorgelopen. Ze hebben volgens de vrouw gekeken naar alle sloten in haar woning en ook hebben ze de ramen gecontroleerd. Hierna vertrokken de mannen weer.

Omdat de vrouw toch niet helemaal gerust was, heeft zij donderdagavond laat de politie in kennis gesteld van het feit. Zij had van anderen gehoord dat de mannen ook bij hen aan de deur waren geweest. De vrouw heeft haar woning nog bekeken, maar zag niet dat er goederen misten uit haar huis.

De mannen waren in donkergekleurde kleding gekleed en waren tussen de 40 en 45 jaar oud. Een verdere beschrijving is niet bekend bij de Zeeuwse politie. Wat de vrouw niet deed, was om legitimatie vragen. Als er politieagenten bij u aan de deur komen, dan zijn zij verplicht zich te legitimeren. De politie raadt aan daar ook naar te vragen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikke2011 (16-12-2011 om 20:01)
Beste mensen, hier in ons durp zijn ze van de woningbouw ook wezen controleren naar het hang en sluitwerk en neem aan dat de woningbouw in westerzicht ook tot de wel bekende woningcooperaties hier horen, dus ik denk dat de oudere dame zich vergist heeft! hier waren ze ook met 2 mannen op ons dorp
Alfred (16-12-2011 om 18:37)
En als mevrouw naar ID had gevraagd, had zij de kans gehad dat de 'agenten' door hadden dat mevrouw het niet vertrouwde, met alle (meer ernstige) gevolgen van dien. *zucht* helaas gebeurt het te vaak en kan je er te weinig aan doen, zeker als oudere! Waar gaat het toch heen tegenwoordig !?!
Nachtwaker (16-12-2011 om 17:30)
Fijn advies van de politie. Hoe kun je de echtheid van een eventueel getoond legitimatiebewijs dan controleren? Dan zijn ze trouwens ook al binnen. Mijn advies: Zorg voor buitenverlichting (met bewegingsmelder, is zuinig). Monteer een kierstandhouder of kettingslot. Bel 112 voor onbekenden
Nel (16-12-2011 om 17:13)
Die mevrouw mag wel nieuw hang en sluitwerk laten aanbrengen, want die komen gegarandeerd terug. Dat zal wel erger worden in de toekomst.
Mike (16-12-2011 om 16:24)
"Een verdere beschrijving is niet bekend bij de Zeeuwse politie..." Hebben ze dat dan niet gevraagd aan het betreffende slachtoffer? En ja, een volledig signalement inclusief huidskleur doet er wel degelijk toe!
Marga (16-12-2011 om 15:13)
Nou dan liet ik nu echt de boel controleren want die lui weten nu hoe ze ongestoord binnen kunnen komen. En nieuwe sloten. Zou geen oog meer dicht doen.
Cookie-instellingen beheren