Weerbericht:
Mistig en gladheid door bevriezing
Verkeersinformatie:
50 files van totaal 200 km

Ongevallen op A58 door gladheid

Toegevoegd: 16-12-2011, 22.46 uur - Update: 17-12-2011, 11.46 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Door gladheid op de A58 zijn vrijdagavond meerdere auto's van de weg gereden. Er was ook sprake van letsel.

Op de A58 zijn in beide rijrichtingen auto's van de weg geraakt en op elkaar gebotst. Dat gebeurde na hevige neerslag. Er viel regen, natte sneeuw en hagel. Net na de Vlaketunnel zijn op de rijbaan richting Vlissingen ook meerdere auto's op elkaar gebotst. Eén voertuig tolde rond en kwam in tegengestelde richting tot stilstand.


Een stuk verder, tussen de Vlaketunnel en de afslag Kapelle, kwam een flink aantal auto's met elkaar in botsing. Er zijn bij de verschillende aanrijdingen diverse voertuigen weggesleept.

Rond 22.30 uur vond tussen Kapelle en Kruiningen, in de richting van Bergen op Zoom, een ongeval plaats waarvoor ook de brandweer is ingezet. Vier auto's kwamen door de gladheid met elkaar in botsing. Twee daarvan kwamen in de sloot tot stilstand. Bij het ongeval zijn twee ambulances ter plekke geweest. Er is zeker één persoon gewond geraakt.

Het verkeer wordt aangeraden rekening te houden met gladheid. De A58 is niet afgesloten door de ongevallen. Wel werden enkele rijstroken afgesloten. Ambulances in Zeeland worden bij incidenten ook al via de alarmontvanger gewaarschuwd voor gladheid onderweg.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P Piraat (19-12-2011 om 06:54)
In deze periode moet je op alles voorbereid zijn in het verkeer. Misschien dat het voor sommigen geen kwaad kan om een anti-slipcursus te doen. Niet dat je daarmee een coureur kan worden, maar om wat meer bewust te worden. Snelheid is geen equivalent voor ongelukken anticipatie en reactie echter wel
Anna (18-12-2011 om 15:51)
@Chantal: blij dat ik jou niet tegen ben gekomen op de A58. Ook jou kan zoiets overkomen, al denk je blijkbaar van niet. Met die snelheid heb je wel nog een extra grote kans dat je andere onschuldigen dood rijdt! Het was totaal niet glad, wat was er gebeurd als dit wel zo was?
Lucky (18-12-2011 om 02:41)
Ja je reed er s nachts dat is niet s avonds, als iedereen overal op voorbereid zal zijn zullen we nooit ongelukken hebben toch marijke net of wij uren van te voren weten hoe het weer is buirader klopt de helft van de tijd ook niet
Marijke (17-12-2011 om 20:29)
R, Ik zit ook wel eens op de weg. IJzel en hagel weerspiegelen op het wegdek anders dan een regenbui. Je moet daar op voorbereid zijn.
Chantal (17-12-2011 om 14:58)
Nou uh ik reed gister nacht terug van goes naar vlissingen, ik reed 150 en het was totaal niet glad hoor, dus hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen snap ik ook niet..
Loïs (17-12-2011 om 14:53)
@Marijke Was je er ook bij mevr.? Ik wel en sluit me volledig aan bij Lucky. Als het donker is zie je dan een bui aankomen? Slim hoor, jij zult zoiets nooit hebben! De bui overviel iedereen, ik reed 100 en had geluk, zo ok met die ALfred. Alsof iemand het erom doet zeg! Overkomt jou miss. ook
Cookie-instellingen beheren