Aanhoudingen na onderzoek gewapende overvallen

Toegevoegd: 28-02-2005, 11.01 uur

Door: Politie Zeeland

MIDDELBURG - De politie Zeeland heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar twee gewapende overvallen in Clinge en Kapellebrug die eind vorig jaar werden gepleegd.

Op 18 november 2004 vond er een gewapende overval plaats op een wapenhandelaar in Clinge waarbij een aantal vuurwapens werden buitgemaakt. Op 3 december 2004 vond er op een supermarkt in Kapellebrug opnieuw een gewapende overval plaats.

Bij deze laatste overval werd een vluchtauto gebruikt die in de nacht voor de overval was gestolen in Axel. Een onderzoek heeft er toe geleid dat op 7 december 2004 bij een inval in een pand in de binnenstad van Terneuzen een aantal van de in Clinge bij de overval buitgemaakte vuurwapens werden teruggevonden.

In de afgelopen maanden zijn er gedurende het onderzoek negen mensen aangehouden waarvan er nu nog zeven in voorlopige hechtenis zitten. De zeven verdachten, twee inwoners uit de gemeente Hulst van 17 en 19 jaar en vijf Terneuzenaren in de leeftijd van 15 t/m 20 jaar zullen te zijner tijd voor de rechter moeten verschijnen.

Zij worden allen verdacht verantwoordelijk te zijn voor de gewapende overvallen in Clinge en Kapellebrug alsmede de diefstal van de vluchtauto. Het onderzoek is nog niet volledig afgerond en nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750