Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Verkeerschaos door gladheid

Toegevoegd: 19-12-2011, 10.11 uur
Omstanders helpen een automobilist die van de weg is geraakt.
Omstanders helpen een automobilist die van de weg is geraakt.
© Foto: Rolf de Feijter
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Gladheid heeft vanochten voor een groot aantal ongelukken geleid. Er waren ook diverse ernstige aanrijdingen en de botsingen zorgden ook op diverse plaatsen voor files.

De grootste problemen deden zich voor op de A58 en de Sloeweg Noord (N254) bij Ritthem. Daar reden vanaf 07.15 uur diverse auto's van de weg. Op de Sloeweg Noord ging het om een flink aantal ongevallen. Er reden in eerste instantie drie auto's in de sloot, maar later volgden nog enkele slippartijen. Enkele auto's belandden alleen in de (midden)berm, maar er was in sommige gevallen ook sprake van letsel.


De brandweer van Nieuwdorp heeft op deze weg ook geassisteerd bij een auto die in de sloot was beland. De gewonde zat niet bekneld maar liep wel flinke verwondingen op. Het slachtoffer van dit ongeluk is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Vanwege de reeks ongelukken op de Sloeweg Noord werd deze weg lange tijd afgesloten voor het verkeer. Eerst werd de weg alleen afgesloten richting Middelburg, later volgde ook de andere rijrichting. Dit zorgde voor flinke vertragingen en files. Rond 10.00 uur was de weg weer open. Toen moesten nog wel enkele voertuigen worden geborgen.

Wolphaartsdijk
Ook bij andere ongevallen moest de brandweer komen assisteren. Dit gebeurde onder meer bij Wolphaartsdijk. Op de Nieuwedijk tussen Planketent en Wolphaartsdijk vond een frontale botsing plaats tussen twee personenauto's. De voertuigen botsten op elkaar doordat de vanuit de richting Goes komende bestuurster in de spekgladde bocht op de kruising met de Leuwerkeweg de macht over het stuur verloor.

De beide bestuursters raakten bij het ongeval gewond, maar waren al uit hun voertuigen toen de hulpdiensten arriveerden. De werkzaamheden van de brandweer beperkten zich daarom tot het assisteren van het ambulancepersoneel. Omdat de politie, door de vele ongevallen, niet direct capaciteit had om ter plaatse te komen, verzorgde de brandweer ook de wegafzetting en assisteerde men ook bij de berging van de ongevalsvoertuigen. De beide slachtoffers werden per ambulance overgebracht naar het ADRZ in Goes.

Oostkapelle
Ook op de Munnikweg bij Oostkapelle vond rond 07.30 een ongeluk plaats waarvoor de brandweer moest worden opgeroepen. Er werd uit voorzorg opgeschaald naar middel-hv, maar uiteindelijk hoefde er maar één tankautospuit ter plekke te komen. Twee mensen raakten gewond toen de auto waar zij in zaten tegen een boom botste. Eén van hen is met hulp de brandweer uit de auto gehaald.

Heinkenszand
Een ander ernstig ongeluk gebeurde rond 08.50 uur op de Heinkenszandseweg (N667) bij Heinkenszand. Een automobiliste belandde hier in een slip en kwam tegen een boom tot stilstand. Brandweerploegen uit Heinkenszand en Borssele moesten er aan te pas komen om de gewonde uit de auto te krijgen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Goes
In en rond Goes deden zich maandagochtend nog veel meer ongevallen voor. Er waren verschillende slippartijen rond op knooppunt De Poel (A58/A256) en bij de op- en afritten van de afslag Goes-Zuid van de A256. Op de Ringbaan West (Tiendenplein richting Edisonstraat) in Goes raakten twee auto's van de weg. Eentje belandde in de bosjes, de ander ramde een verkeersbord.

Ook deed zich een aanrijding voor op de kruising Deltaweg/'s-Heer Hendrikskinderendijk. Politie, ambulance's en bergers maakten overuren. De spekgladde wegen zorgden er voor dat de reguliere ochtendspitsfiles rondom Goes vele malen langer waren dan normaal. Om 09.00 uur stond de A256 aan beide kanten over vrijwel de gehele lengte vast, evenals andere toeleidende routes. Ook op de A58 ontstonden vertragingen.

In de gehele provincie hadden ook fietsers last van de gladheid. Velen gingen onderuit en enkelen liepen daardoor botbreuken op. Dat gebeurde onder meer rond 08.00 uur op de kruising Kruitmolenlaan - Dolfijnstraat in Middelburg.

Zie ook:
- 19/12/2011: Beknelling bij botsing Heinkenszand  
- 19/12/2011: Gewonde uit auto gehaald Oostkapelle 
- 19/12/2011: Brandweer helpt in Wolphaartsdijk 
- 19/12/2011: Reeks slippartijen Sloeweg Noord  

 
Foto 1: Vanmorgen is er op de kruizing van de Zoutestraat met de Truffinoweg een vrouw gevallen door de gladheid. Een voor bij komende automulist zag dit en waarschuwde een ambulance. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.
Foto 2: Een praatpaal is vanmorgen omver gereden op de A58. Er was enkel materiele schade.
Foto 3 en 4: Op de Stoofweg in Noordwelle schaarde vanmorgen een vrachtwagen. De weg is enige tijd afgesloten geweest.



Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adri (19-12-2011 om 10:55)
Ik vind het schandelijk dat bij de eerste beste gladheid weer met het vingertje naar de Provincie en gemeentes gewezen wordt. Voorzichtig rijden onder deze omstandigheden is het devies, daar helpt geen strooien tegen.... Zelfs bij het zien van ongevallen rijden sommigen nog als idioten...
Pouw (19-12-2011 om 10:43)
Strooizout nu al op??????????????
Stefan (19-12-2011 om 10:41)
Beste mevr. Prins, wellicht sliep u nog toen de strooidiensten vannacht hun werk deden. Om 00.30 zijn deze allemaal al op pad gegaan !!! Soms is het beter geen onzin dingen op deze site te zetten als je de werkelijkheid niet weet !!!
Monique (19-12-2011 om 10:34)
Heb ik geluk gehad, om 6.30 uur was er nog niets aan de hand. Alle slachtoffers veel sterkte toegewenst.
Mevr. Prins (19-12-2011 om 10:12)
Het is schandelijk dat er niet is gestrooid door de Provincie Zeeland!!! Civiele procedures zijn uiteindelijk duurder voor de Provincie dan strooizout.
Cookie-instellingen beheren