Weerbericht:
Morgen in de zuidelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Belg rijdt in op politieblokkade

Toegevoegd: 21-12-2011, 19.16 uur - Update: 21-12-2011, 20.44 uur
Door: Roland de Jong
SAS VAN GENT - In Sas van Gent is een Belgische automobilist vandaag ingereden op een politieblokkade. Er onstond een fikse ravage.

Rond 15.30 uur kwam er een melding binnen bij de meldkamer van Politie Zeeland, dat er een aanrijding had plaatsgevonden in de Eisenhowerlaan in Axel. De veroorzaker van de aanrijding was doorgereden zonder zijn gegevens achter te laten, daarom zijn agenten van de Zeeuwse politie ter plaatse gegaan om een aangifte op te nemen.


Terwijl de agenten doende waren met het opnemen van de aangifte, krijgen zij diverse meldingen dat er een persoon in een auto zeer roekeloos rijgedrag vertoont op de wegen in de buurt van Axel. Meteen hierop volgt de mededeling dat er bij een bedrijf aan de Industrieweg in Sluiskil een slagboom door een personenauto is vernield en dat diezelfde personenauto meerdere malen tegen een geparkeerde auto is aangereden.
 
Volgens de melder reed de auto in de richting van de Tractaatweg. Alle politie-eenheden die op dat moment in de buurt van het incident waren, zijn door de meldkamer gewaarschuwd om uit te kijken naar de betreffende auto. Door surveillerende agenten die op de Tractaatweg reden, werd de auto gezien en zij gaven de bestuurder een stopteken. Hieraan voldeed hij niet.

De personenauto reed door richting Westdorpe en gaat daar de brug over en rijdt Sas van Gent in. Daar rijdt hij een paar rondjes over de rotonde en rijdt hierbij de politieauto aan die hem achtervolgt. De man rijdt dan de Beneluxstraat in en vervolgens de Europalaan. Dit betreft een doodlopende straat. Kennelijk heeft de bestuurder dit op een gegeven moment in de gaten en hij keert zijn auto en rijdt dezelfde weg terug. Op dat moment is er nog een politieauto gearriveerd in de Europalaan in Sas van Gent.

De agenten die in deze auto zitten, besluiten hun auto dwars over de weg te zetten om zo een blokkade op te werken voor de bestuurder. Ze nemen zelf een wijs besluit door de auto te verlaten. Dat blijkt de juiste beslissing te zijn, want de bestuurder komt met hoge snelheid op de politieauto toegereden en rijdt vervolgens vol in de flank van de auto.Dit gebeurt met een dusdanige snelheid dat de politieauto over de kop vliegt en hierdoor total loss raakt.

Door deze laatste aanrijding komt de auto die alle schade heeft veroorzaakt tot stilstand. Door vier aanwezige agenten wordt de bestuurder, een 42-jarige man uit Oostakker (B), aangehouden. Hij wordt uit de auto gehaald en in de inmiddels gearriveerde ambulance gezet. De man heeft geen uiterlijke verwondingen. Hij wordt wel overgebracht naar het ziekenhuis en daar moet hij ook blijven, ter observatie.

Er wordt nog onderzocht of de man onder invloed van alcohol of drugs reed.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (22-12-2011 om 09:58)
Zohey, goeie actie film, jammer dat het allemaal waargebeurd is want dat klopt natuurlijk niet. Zo'n persoon hoort niet achter het stuur van wat voor voertuig ook! Moet er niet aan denken wat er nog meer mis had kunnen gaan.
Beppie (22-12-2011 om 09:52)
En politie alle kosten die deze sukkel heeft gemaakt tijdens zijn roekeloze rijgedrag gewoon verhalen op hem.Laat hem maar boeten en betalen, want dat hij onder indvloed was van alcohol of drugs dat spreekt voor zich.Als je het goed bekijkt is het een poging tot moord opzettelijk iemand aanrijden !
Bewoner Zeeland (22-12-2011 om 07:39)
Leuk he die opengrezen al het tuig kan zo oversteken, en waarom ziekenhuis laat hem lekker kreperen in de cel. Zou hem goed doen, en dan vasthouden totdat belgie alle schade heeft vergoed.
Engeltje (22-12-2011 om 01:03)
Ja wat een schade die veroorzaakt is. De schade laten betalen, maar jos waarom een belg of pool de nederlanders kunnen er ook wat van een vooroordeel moet je niet hebben
@sassenaar (21-12-2011 om 23:54)
Waar heeft u reactie mee te maken? Zit het u zo hoog dat u geen alcoholische versnaperingen meer kunt drinken in Larry's. Nog twee weekjes! Reageer liever op het bericht. Wat een dollemans rit van deze dwaas, had zomaar nog een kind kunnen aanrijden gelukkig niet gebeurd. Poging tot doodslag toch?
Willy (21-12-2011 om 23:05)
Zeg sassebabe noem je dat vet zeker niet goed bij je hoofd is een gods wonder dat er geen slachtoffers zijn gevallen hij reed door smalle straten waar kids wonen kan dit niet vet vinden he hoop dat die goed te pakken word genomen nooit meer in een auto complimenten voor de politie
Cookie-instellingen beheren