Weerbericht:
Morgen in de zuidelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Belg rijdt in op politieblokkade

Toegevoegd: 21-12-2011, 19.16 uur - Update: 21-12-2011, 20.44 uur
Door: Roland de Jong
SAS VAN GENT - In Sas van Gent is een Belgische automobilist vandaag ingereden op een politieblokkade. Er onstond een fikse ravage.

Rond 15.30 uur kwam er een melding binnen bij de meldkamer van Politie Zeeland, dat er een aanrijding had plaatsgevonden in de Eisenhowerlaan in Axel. De veroorzaker van de aanrijding was doorgereden zonder zijn gegevens achter te laten, daarom zijn agenten van de Zeeuwse politie ter plaatse gegaan om een aangifte op te nemen.


Terwijl de agenten doende waren met het opnemen van de aangifte, krijgen zij diverse meldingen dat er een persoon in een auto zeer roekeloos rijgedrag vertoont op de wegen in de buurt van Axel. Meteen hierop volgt de mededeling dat er bij een bedrijf aan de Industrieweg in Sluiskil een slagboom door een personenauto is vernield en dat diezelfde personenauto meerdere malen tegen een geparkeerde auto is aangereden.
 
Volgens de melder reed de auto in de richting van de Tractaatweg. Alle politie-eenheden die op dat moment in de buurt van het incident waren, zijn door de meldkamer gewaarschuwd om uit te kijken naar de betreffende auto. Door surveillerende agenten die op de Tractaatweg reden, werd de auto gezien en zij gaven de bestuurder een stopteken. Hieraan voldeed hij niet.

De personenauto reed door richting Westdorpe en gaat daar de brug over en rijdt Sas van Gent in. Daar rijdt hij een paar rondjes over de rotonde en rijdt hierbij de politieauto aan die hem achtervolgt. De man rijdt dan de Beneluxstraat in en vervolgens de Europalaan. Dit betreft een doodlopende straat. Kennelijk heeft de bestuurder dit op een gegeven moment in de gaten en hij keert zijn auto en rijdt dezelfde weg terug. Op dat moment is er nog een politieauto gearriveerd in de Europalaan in Sas van Gent.

De agenten die in deze auto zitten, besluiten hun auto dwars over de weg te zetten om zo een blokkade op te werken voor de bestuurder. Ze nemen zelf een wijs besluit door de auto te verlaten. Dat blijkt de juiste beslissing te zijn, want de bestuurder komt met hoge snelheid op de politieauto toegereden en rijdt vervolgens vol in de flank van de auto.Dit gebeurt met een dusdanige snelheid dat de politieauto over de kop vliegt en hierdoor total loss raakt.

Door deze laatste aanrijding komt de auto die alle schade heeft veroorzaakt tot stilstand. Door vier aanwezige agenten wordt de bestuurder, een 42-jarige man uit Oostakker (B), aangehouden. Hij wordt uit de auto gehaald en in de inmiddels gearriveerde ambulance gezet. De man heeft geen uiterlijke verwondingen. Hij wordt wel overgebracht naar het ziekenhuis en daar moet hij ook blijven, ter observatie.

Er wordt nog onderzocht of de man onder invloed van alcohol of drugs reed.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kabouter kwebbel (21-12-2011 om 22:38)
Ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd als dit een uurtje eerder had plaatsgevonden. Toen werden een heleboel kinderen gebracht voor het kerstfeest van de BSO. Idioot!!! Het word steeds gekker met de belgen in sas, vorige week de schietpartij en nu dit...
Zeeuwse (21-12-2011 om 22:31)
Phoe, ziet er heftig uit. Gelukkig is hij gepakt en zijn er geen persoonlijke ongelukken gebeurt.
F (21-12-2011 om 21:48)
Op zo'n moment zou je toch willen dat de politie eens echt iets mocht doen he? Voor t zelfde geld had ie die dollemansrit nog een kind t licht uit de ogen gereden.
Jos (21-12-2011 om 21:13)
Tja , het zal weer geen Belg of Pool zijn die zo achterlijk rijdt en U en ons in gevaar brengt , je zal er maar net rijden met je kindertjes . Wat mij betreft Nooit meer rijden die mafkees en gevangenisstraf uitzitten in Belgie zodat wij niet voor de kosten van dit soort hoeven op te draaien.
Sassebabe (21-12-2011 om 20:47)
WHaaa. Moet wel zeggen vette actie!! Ook al is het niet echt normaal natuurlijk :S
Piet (21-12-2011 om 20:39)
De gezelligste buurt van Sas. Soms is het weleens jammer dat zo'n persoon recht heeft op medische hulp. De agenten hebben trouwens niet geschoten? want dit lijkt me poging tot doodslag.
Cookie-instellingen beheren