Weerbericht:
Overwegend bewolkt, meest droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

Incident in haven Scharendijke

Toegevoegd: 22-12-2011, 14.38 uur - Update: 23-12-2011, 15.11 uur
Door: Manfred Berrevoets
SCHARENDIJKE - De brandweer, ambulance, KNRM en politie zijn donderdagmiddag uitgerukt voor een incident in Scharendijke.

Rond 12.15 uur werden de hulpdiensten naar de Haven Kloosternol gestuurd. Een duiker was samen met zijn buddy net te water gegaan en voelde zich niet lekker. In overleg met zijn buddy zijn ze samen terug gegaan naar de stenen havendam. Daar aangekomen vroeg de duiker aan zijn buddy om 112 te bellen.


De buddy heeft alarm gemaakt bij het Duikcentrum de Kabbelaar achter de dijk, toen hij terug kwam bij de duiker was deze reeds bewusteloos. Hierop is hij direct gestart met reanimeren. Dit is later overgenomen door ambulance en brandweerpersoneel. Na enige tijd bleek de duiker helaas te zijn overleden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Xavier Merlin (25-12-2011 om 10:23)
Een AED plaatsen bij het duikcentrum met daarbij horend een duidelijke beknopte handleiding lijkt mij idd geen slecht idee. Sterkte aan alle betrokkenen
Barend (23-12-2011 om 21:27)
Preventief aed plaatsen bij duikcentrum?
Marja (23-12-2011 om 16:03)
Wat erg!diep triest als je snel handeld en je kunt iemand niet meer redden...heel veel sterkte voor de familie van de duiker en ook zeer veel sterkte voor de duiker zijn buddy,dit is niet niks om mee te maken en vergeet je nooit wel hulde voor de buddy voor het snelle ingrijpen
Cookie-instellingen beheren