Weerbericht:
Vrij zonnig, vanavond en morgen bewolkt en van tijd tot tijd (mot)regen
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 37 km

Brand in atelierkelder van beeldend kunstenaar

Toegevoegd: 06-03-2005, 21.41 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De Middelburgse brandweer heeft zondagavond een brandje geblust in het atelier van een beeldend kunstenaar.

De brand woedde in de kelder van een appartementencomplex aan de Molstraat aan de Middelburgse binnenstad. In de kelder hadden de bewoners enkele handdoeken en een stapel papier op een klei-oven gelegd. De bewoners hadden vervolgens de oven aangezet, maar vergeten dat de bovenkant hiervan warm zou worden.

Zodoende vlogen de handdoeken en de papieren in brand. In eerste instantie merkten de bewoners dat er rook kwam uit de meterkast, maar onderzoek van de brandweer wees uit dat de brand in de ruimte onder de meterkast woedde.

De brandweerlieden van de brandweerkazerne aan de Veerseweg in Middelburg-Noord rukten onder prioriteit 1 uit naar de brand met de tankautospuit 4535. De brandweerlieden hebben de brand geblust en gaven het sein "kleine brand".

De brandweer heeft geventileerd om zo de rook uit de kelder te verwijderen. Voor zover bekend is er geen noemenswaardige schade ontstaan bij de brand. De brand was binnen tien minuten onder controle.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren