Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bewakingsbeeld overval Sint Jansteen

Toegevoegd: 24-12-2011, 13.48 uur
Eén van de daders van de gewapende overval.
Eén van de daders van de gewapende overval.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Manfred Berrevoets
SINT JANSTEEN - Gisteravond rond 18.45 uur drongen drie mannen de SPAR in Sint Jansteen binnen. Zij waren op zoek naar geld en wilde dit kennelijk op een snelle manier verkrijgen.

De eigenaar van de supermarkt werd onder bedreiging meegenomen naar de kluis, terwijl één van de overvallers de klanten en de caissières bedreigde met een vuurwapen. Tegen hen werd geschreeuwd dat zij op de grond moesten gaan liggen.


Kort na de overrompeling zijn de daders gevlucht in een donkergekleurde Seat Leon. Van deze auto is slechts een gedeelte van een kenteken bekend, namelijk 64-XV-??. Getuigen hebben gezien dat de auto via de Hoofdstraat, de Geslechtendijk en de Verrekijker is gereden en daarna bij de stoplichten rechtsaf is geslagen in de richting van Kapellebrug in België. Gezien is, dat de auto door rood is gereden. Daarna is de auto uit het oog verloren.
 
Eén van de daders is opgenomen door een beveiligingscamera in de winkel. Dank zij die beelden is van hem een goed signalement bekend. Het gaat om een man met een lichtgetint uiterlijk, geen baard of snor, een opvallende neus, lengte ongeveer 1.65 tot 1.75 meter lang met een normaal postuur. Hij had een donker jack aan met borstzakken en een capuchon. Daaronder een zwarte broek met aan de zijkant op de pijpen drie rode strepen. Verder droeg hij witte handschoenen en donkere schoenen met witte zool. Aan zijn schouder hing een donkere tas (vermoedelijke een schoudertas).
 
De andere twee daders waren onherkenbaar en gekleed in donkere kleding. Wie denkt meer informatie te hebben over deze overval, de auto of de in beeld gebrachte verdachte herkent, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Hiervoor kan het algemene nummer 0900-8844 gebeld worden. Getuigen die anoniem informatie aan Politie Zeeland willen geven, kunnen contact opnemen met de Criminele inlichtingen Eenheid (CIE) van Politie Zeeland onder nummer: 06-28621551. Bij de CIE is uw anonimiteit absoluut gewaarborgd. Indien getuigen niet met de politie willen praten dan kunnen ze contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Zie ook:
- 23/12/2011: Gewapende overval Sint Jansteen


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Slachtoffer (28-12-2011 om 19:45)
Mensen mensen, je moet dit zelf eens meemaken. dan zal je wel anders typen!!!! sommige reacties zijn dus niet gewardeerd door de slachtoffers denk eerst goed na voor je iets zet!!!!!!!!
Anoniempje (26-12-2011 om 21:40)
Heel veel sterkte toegewenst voor iedreen medewerkers/klanten die op dat moment er waren.. 16 jaar achter de kassa en dan al zoiets meemaken... idd camera's mogen er wel meer zijn.
Puck (25-12-2011 om 12:58)
Hoe slecht kun je zijn!!! Foto groot in alle kranten plaatsen. Moet via de social media toch ook geen probleem zijn. Plaats foto op hyve, facebook, twitter enz....... Eerst flink straffen en daarna terug naar geboorteland. Sterkte voor alle mensen die hier direct /indirect mee betrokken zijn.
R. H. (25-12-2011 om 12:42)
Toen ik het bericht zag dacht ik ook meteen aan de beelden van Axel. Ik dacht toen ook uit de beelden op te maken dat het een LEON was. Vroeg of laat vallen ze allemaal door de mand. Dat geld is verzekerd, het veiligheidsgevoel van de slachtoffers: WEG!
Michael (25-12-2011 om 12:26)
@ marleen. Echt het type 'iedereen over 1 kam scheren' he. Weer een erg doeloze reactie.
Jo (25-12-2011 om 09:31)
@Rik fermont, dit lijkt me ook. Seat Leon met de nummerbordcombinatie 64-XV-??. Dat zullen er niet veel zijn, tenzij het een gestolen nummerbord is.
Cookie-instellingen beheren