Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Miljoenenbuit bij oplichting bank

Toegevoegd: 28-12-2011, 16.35 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Drie personen zijn opgepakt vanwege het oplichten van een bank. Ze zouden miljoenen hebben buitgemaakt. In het onderzoek zijn onder meer in Goes doorzoekingen gedaan. In die plaats is ook één van de in totaal drie verdachten aangehouden.


Het onderzoek werd uitgevoerd door de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) en stond onder leiding van het Openbaar Ministerie in Middelburg. De arrestanten werden opgepakt in woningen in Delft, Rotterdam en Goes. Zij worden er volgens een woordvoerder van verdacht een Nederlandse bank en diverse rekeninghouders van deze bank te hebben opgelicht. De drie zijn ingesloten voor verder onderzoek. Meerder aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De verdachten zouden onder een valse identiteit nieuwe bankpassen hebben aangevraagd bij verschillende vestigingen van de bank. De nieuwe passen werden opgestuurd naar het adres van de rekeninghouder of een vals adres. Vervolgens werd bij de bankpas een pincode aangevraagd en kon geld van de bankrekening van slachtoffers worden afgehaald. Daarmee zouden de verdachten voor miljoenen euro's hebben buitgemaakt. Tientallen rekeninghouders van de bank zijn slachtoffer geworden van deze praktijken.

In de woning in Delft werd een 42-jarige man aangehouden en in de woning in Rotterdam werd een 42-jarige man aangehouden. De derde verdachte, een 37-jarige man, werd in een woning in Goes aangehouden. Een aantal woningen en een bedrijfspand in Delft, Rotterdam, Capelle aan de IJssel, Schiedam en Goes zijn door de BRZN doorzocht. Daarbij zijn administratie en computers in beslag genomen. Op één van de adressen werd een wapen aangetroffen. De drie verdachten worden vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris van de rechtbank in Middelburg.

Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland

De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) richt zich op de aanpak en bestrijding van de bovenregionale criminaliteit in de provincies Zeeland, Limburg en Brabant. Het is een samenwerkingsverband van de zes politieregio’s in deze provincies. Beheersmatig is de BRZN ondergebracht bij Politie Brabant Zuid-Oost.

Financieel economische criminaliteit is een ernstige vorm van criminaliteit met maatschappelijke impact, die iedereen raakt. De BRZN pakt dit soort criminaliteit aan omdat het met name het vertrouwen van burgers in de financiële sector ondermijnt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bor (30-12-2011 om 18:52)
Jat niet van de bank/staat want je bent de klos. Overkomt het jou, dan sta je in de kou. De politie doet niets want is handhaving en toezicht en anders benoemde incasseerder van de staat. Als iemand bedreigd wordt," het zijn maar woorden ", IPV belletje en er voorbedachten rade van maken. M n h eten
Bor (30-12-2011 om 10:50)
Ik heb ook nog wel een zaak voor het BRZN waarvan de maatschappelijke impact behalve op mij ook op mijn omgeving groot is, ons vertrouwen in de politie is dan ook afgenomen tot het absolute nulpunt als zijnde mosterd na de maaltijd, die liever moordzaken doet dan na een bedreiging een telefoontje.
R (29-12-2011 om 17:51)
Iedereen weet toch dat postzegels niet onder waarde die er op staat verkocht mogen worden. in mijn ogen ook oplichters die gewoon meededen en nu roepen oh dat wist ik niet... Leuk hoor zolang het geld oplevert hoor je ze niet, nu roepen ze het hardst...
BigBro (29-12-2011 om 15:59)
@Vertrouwen:Banken doen zelf niets. Verliezen door fraude is gewoon een kostenpost op de balans. Zolang die niet cruciaal overschreden wordt is het acceptabel. Voor uw bank. In de voortschrijdende graaicultuur in NL hebben de banken zich rap aangepast. Steeds minder service, steeds meer betalen...
Cokkie (29-12-2011 om 13:25)
Foutje van de computer of was het toch een mensen fout. Dankzij de BANK kreeg ik ook mijn salaris deze maand 4 dagen te laat ! @ Jan , helemaal gelijk , tot onze laatste cent ! En dan ook nog blij zijn met de loonsverhoging van het E.P , dat kan dan ook weer naar Griekenland !
Verdam (29-12-2011 om 13:03)
Weten de banken ook eindelijk hoe het is bestolen te worden. Je hoeft er niet op te rekenen dat je je geld nog terug krijgt deze farizeërs zullen het wel weer zo draaien dat de rekening bij de klant komt te liggen.
Cookie-instellingen beheren