Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 113 km

Miljoenenoplichters blijven vastzitten

Toegevoegd: 30-12-2011, 16.09 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De drie mannen die eerder deze week werden aangehouden voor het oplichten van een bank en rekeninghouders zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Middelburg. Die bepaalde dat ze twee weken langer vast blijven zitten.


Twee mannen van 42 en een 37-jarige man werden woensdag 28 december in woningen in Delft, Rotterdam en Goes aangehouden. Ze zouden onder een valse identiteit nieuwe bankpassen hebben aangevraagd bij verschillende vestigingen van een bank.

De nieuwe passen werden opgestuurd naar het adres van de rekeninghouder of een vals adres. Vervolgens werd bij de bankpas een pincode aangevraagd en kon geld van de bankrekening van slachtoffers worden afgehaald. Daarmee zouden de verdachten voor miljoenen euro's hebben buitgemaakt. Tientallen rekeninghouders van de bank zijn slachtoffer geworden van deze praktijken.

Tijdens doorzoekingen van panden in Delft, Rotterdam, Capelle aan de IJssel, Schiedam en Goes werd administratie en computers in beslag genomen. Op één van de adressen werd een wapen aangetroffen. Over 2 weken wordt bepaald of hun voorlopige hechtenis wordt verlengd.

Zie ook:
- Miljoenenbuit bij oplichting bank (28-12-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (31-12-2011 om 14:20)
Wat voor straf zullen ze krygen 1 jaartje[als het al te bewyzen is] kun je met werken niet verdienen !!! [straffen zyn veelste laag] eens of oneens???? gr pietje
Jan de wit (30-12-2011 om 17:09)
Hoe komen ze aan de gegevens van de gedupeerden? werken deze misschien bij tnt
Cookie-instellingen beheren