Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Grote brand wietplantage Westkapelle

Toegevoegd: 02-01-2012, 09.34 uur - Update: 02-01-2012, 12.42 uur
Door: Roland de Jong
WESTKAPELLE - In een loods aan de Achillesweg in Westkapelle heeft vanochtend een grote brand gewoed. In het pand was vermoedelijk een hennepkwekerij gevestigd.

De brand werd rond 07.05 uur opgemerkt en woedde om de hoek bij een brandweerkazerne, maar men kon niet voorkomen dat het vuur flink om zich heen greep. De loods, die middels een stenen muur is opgesplitst in twee delen, raakte flink beschadigd. De constructie bleef overeind, maar in het compartiment van de loods waarin de brand uitbrak ontstond forse schade aan de inboedel.


Bluswagens uit Westkapelle, Domburg en Zoutelande moesten er aan te pas komen om de brand onder controle te krijgen. Dat lukte rond 08.45 uur, mede dankzij de inzet van een ladderwagen uit Middelburg. Met behulp van de ladderwagen werd vanuit de lucht geblust. De brandweer heeft nadien nog wel moeten nablussen.

Voor de zekerheid stond enige tijd een ambulance stand-by. Een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer is ook ter plekke geweest, maar voor zover bekend zijn er geen bijzonder schadelijke stoffen vrijgekomen. De rook waaide richting zee en zorgde zodoende geen gevaar voor de inwoners van het kustdorp.

In de loods werd tijdens de bluswerkzaamheden een hennepkwekerij ontdekt. De politie heeft inmiddels binnen foto's gemaakt en een medewerker van energiebedrijf Delta is al ter plaatse geweest om de stroomvoorziening te controleren. Later vandaag zal vermoedelijk nader onderzoek volgen.

De huurder van de loods, een 21-jarige man uit Bergen op Zoom, is aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
...... (2-1-2012 om 09:49)
Je moet voortaan 2 keer 112 bellen voordat ze komen
Cookie-instellingen beheren