Dode bruinvis in Vlissingen

Toegevoegd: 02-01-2012, 16.04 uur

Het dier spoelde aan op strand Westduin. Het dier spoelde aan op strand Westduin.
Het dier spoelde aan op strand Westduin.
1 2
© Foto: Albert Dijkstra
Door: Albert Dijkstra

VLISSINGEN - Maandag spoelde op het strand Westduin in Vlissingen de restanten van een dode bruinvis aan.

Aan de zichtbare verwondingen is de doodsoorzaak zeer waarschijnlijk dat het dier een klap van een scheepsschroef heeft gehad en daardoor vrijwel direct is overleden.

De strandbewaking van de Gemeente Vlissingen heeft het onfortuinlijk dier geborgen en is door EHBZ-er Jaap van der Hiele overgebracht naar het Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht waar het kadaver verder onderzocht zal worden.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jack (4-1-2012 om 20:10)
Sinds wanneer zwemmen deze dieren in de richting van de schroef die schepen maken zo veel herrie dat ze daar wel uit de buurt blijven, conclusie; hij was al dood voor hij geraakt werd door de schroef ?
Zeezoogdieren.org (3-1-2012 om 18:38)
Marco, deze dieren raken zeker en vast niet verward door het diepere water. De laatste jaren neemt het aantal bruinvissen voor onze kusten toe, bijgevolg meer kans op zieke en dode dieren. En natuurlijk ook meer kans op incidenten als dit.
Marco (3-1-2012 om 01:44)
Er komt mij zomaar iets boven drijven, nu ik steeds vaker lees dat er (dode) bruinvissen worden aangetroffen in 'onze kust wateren'. Zou de oorzaak misschien gevonden kunnen worden in het continu verdiepen van de Westerschelde ? Dat deze dieren verward raken door het diepere water. Marco