Minder inzetten KNRM Neeltje Jans

Toegevoegd: 04-01-2012, 18.11 uur

Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - Het KNRM-reddingstation Neeltje Jans heeft het in 2011 rustiger gehad dan in het jaar 2010. In 2011 waren er 86 alarmoproepen voor dit station, dat betekende 16 oproepen minder dan in 2010. De jaren hiervoor lagen de acties tussen de 102 en 120.

In het afgelopen jaar rukte de Koopmansdank 46 maal uit voor een melding op de Noordzee. Er werd met de Harder 23 maal uitgerukt op de Oosterschelde en er werd ook nog 12 keer gezamelijk optreden.

In de oktober van 2011 is de reddingboot Harder, welke tot volle tevredenheid al bijna 25 jaar zijn reddingwerk heeft gedaan, vervangen door de nieuwe reddingboot Fred. De nieuwe reddingboot Fred nam de laatste 2 maanden al 4 uitrukken voor zijn rekening op de Oosterschelde. 

Er werd 19 maal uitgerukt voor sportvisboten, 23 maal voor zeil- en kajuitzeiljachten en 8 maal voor motorjachten. Er werd 6 maal uitgevaren voor de beroepsvaart en 7 maal voor een ongeval met een duiker. De overige 23 acties betroffen hulpverlening /zoekacties naar een catamaran, surfers, zwemmers, kanoërs, dieren, een omgeslagen en gezonken boot en gesignaleerde noodsignalen.

Er werd vier keer een medische evacuatie uitgevoerd. Het reddingstation heeft in totaal aan 142 personen en een hond hulp geboden. Voor twee personen kwam de hulp, ondangs de inspanning van de opstappers, te laat.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750