Weerbericht:
Vrij zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Waarschuwing voor extreem weer

Toegevoegd: 05-01-2012, 04.53 uur - Update: 05-01-2012, 08.25 uur
Schade in de Terhagenstraat in Zuiddorpe.
Schade in de Terhagenstraat in Zuiddorpe.
© Foto: Soraya Rombaut
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het KNMI heeft vannacht gewaarschuwd voor extreme weersomstandigheden in onze provincie. De waarschuwing voor Zeeland is inmiddels ingetrokken. Tot nu toe is een handvol meldingen binnengekomen bij de hulpdiensten.

Vannacht en donderdagochtend voorspelde het KNMI voor Zeeland (zeer) zware windstoten. Er trok een buienlijn van Noord naar Zuid en die ging gepaard met flinke rukwinden. In het kustgebied waren windstoten mogelijk van 90-110 kilometer per uur en direct aan zee tot 120 kilometer per uur. De zwaarste windstoten werden verwacht tussen 06.00 en 08.00 uur.

Na het wegtrekken van de buienlijn zijn de windstoten weer wat minder zwaar met 90-100 kilometer per uur langs de kust en 75-90 kilometer per uur landinwaarts. Vanmiddag en vanavond is er tijdens buien kans op onweer en hagel. Ook vrijdag houden we last van zware tot zeer zware windstoten (80-110 kilometer per uur). Zaterdag is de situatie weer normaal.

Meldingen
De eerste melding van stormschade kwam vanaf de Langedam in Zoutelande. De brandweer moest daar vannacht rond 00.20 uur worden ingezet. Er lagen vanochtend diverse bomen over de weg. Dat was bijvoorbeeld rond 06.25 uur het geval bij de Wandeldreef in Aardenburg, de Westhofsezandweg in 's-Heer Abtskerke en de Kanaalweg in Retranchement.  Andere meldingen kwamen uit Yerseke en Axel. In Axel dreigde een dak weg te waaien aan de Zuidzingel en in Yerseke was een deel van een boom losgewaaid.

Up-to-date
Volg actuele alarmeringen op P2000Zeeland.nl. Over grote calamiteiten berichten wij ook op ons officiële Twitter-account. Heeft u foto's van stormschade? Stuur ze in! Vermeld wel even duidelijk uw naam en waar het incident precies plaatsvond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Spuit12 (5-1-2012 om 21:56)
De waarschuwing geldt alleen voor mensen die door dit weer heen moeten. Als een mens ligt te slapen heeft hij geen last van rukwinden en dergelijke.....
Anoniem (5-1-2012 om 18:50)
Ah joh, stel je niet aan. Het is toch voorbij nu..
Westdorpse (5-1-2012 om 18:21)
Nou die waarschuwing had toch nog wel even terug gemogen, vanavond tegen 18 uur gaf onze windmeter windstoten tot kracht 10 aan, terwijl de wind even flink bleef doorstaan op kracht 9. De hagel die vanmorgen viel ligt er nog op beschutte plekken. En de vuilcontainers vielen bij bosjes om.
Spuit 11 (5-1-2012 om 12:16)
Vannacht lag ik te slapen, hadden ze niet beter alarm kunnen geven toen nederland nog wakker was ?