Weerbericht:
Opklaringen en vrijwel droog. Woensdag enkele buien en veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Storm in Zeeland: Dijkbewaking opgeheven

Toegevoegd: 05-01-2012, 14.18 uur - Update: 05-01-2012, 15.26 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De dijkbewaking door het Waterschap Scheldestromen is opgeheven. Het schap houdt de situatie nog wel goed in de gaten. De storm zorgt tot nu toe in de provincie niet voor grote problemen. Problemen door hoog water zoals in Groningen en Zuid-Holland hebben we hier nog niet gehad.

Waterschap Scheldestromen heeft vanmorgen fase 2 voor dijkbewaking ingesteld voor de dijken rond de Oosterschelde. Om 12.30 uur werd bij Roompot Binnen de hoogste waterstand bereikt: 2.31 meter boven NAP. Fase 2 bestond uit het instellen van dijkwachtposten en het controleren van de dijken door kantonniers vanaf twee uur voor hoogwater. Voor de Westerschelde was het niet nodig om dijkbewaking in te stellen. Er kwamen zo’n vijftig waterschapsmedewerkers in actie.

De komende uren houdt het waterschap uiteraard de situatie nog in de gaten. Zowel aan het eind van de middag als morgenochtend vroeg controleren kantonniers bij laagwater of er schade is ontstaan aan de dijken.


De harde wind en vooral de hoge golven die daarmee gepaard gaan, zorgden er vandaag wel voor dat veel mensen richting de kust trokken op flink uit te waaien of om mooie plaatjes te schieten. Vooral op de Boulevard in Vlissingen was het druk.

Verder kwamen veel mensen naar de Panoramaweg in Westkapelle en de Oosterscheldekering bij Neeltje Jans. De politie controleerde daar op mensen die gesloten verklaringen negeerden om zo dicht bij de Stormvloedkering te kunnen komen. Rondom de kering zijn meedere 'legale' foto-plaatsen. Deze zijn met borden aangegeven.

Voorspelling
Het KNMI voorspelt nog steeds zware tot zeer zware windstoten (80-100 km/uur). Vermoedelijk neemt de wind steeds verder af en is de situatie tegen de ochtendspits weer redelijk normaal.

Zie ook:
-
Dijkbewaking rond Oosterschelde (05-01-2012)
- Waarschuwing voor extreem weer (05-01-2012)


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap Bru (5-1-2012 om 22:50)
Prachtige plaatjes bij een miljardenproject waarvoor dijkbewakers NOG moeten opdraven.
Cookie-instellingen beheren