KLPD onderzoekt twee aanvaringen

Toegevoegd: 05-01-2012, 17.38 uur

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt twee aanvaringen vannacht op de Zeeuwse wateren. Er is één opvarende gewond geraakt. Bij de aanvaringen is geen lading gelekt. De materiële schade is groot en in beide gevallen is er geen alcohol in het spel geweest.

Rond 00.15 uur is een leeg Nederlands schip van 135 meter op de Oosterschelde richting België in de flank geraakt door een 110 meter lange Duitse tanker gevuld met gas. De tanker heeft als bestemming Stein aan de Maas.

Door de klap brak de vrouw van de schipper van het Nederlandse schip beide polsen. De twee schepen konden op eigen kracht verder varen. Om te controleren of de technische staat van de Duitse tanker nog aan de veiligheidseisen voldoet, doet de Inspectie Leefomgeving en Transport (voormalig IVW) onderzoek.

Anderhalf uur later botsten een geladen Nederlands containerschip van 180 meter lang en een 110 meter lange Duitse tanker gevuld met benzeen op het Rijnscheldekanaal ter hoogte van Tholen.

Het containerschip varende richting Antwerpen is door de harde wind uit koers geraakt en hierdoor tegen de Duitse tanker, die richting Duitsland voer, gevaren. Het containerschip liep hierbij slechts wat krassen op en de tanker heeft een grote duik in de flank. Bij deze botsing heeft ook geen uitstroom van lading plaatsgevonden en raakte niemand gewond.

De Waterpolitie van het KLPD doet verder onderzoek naar beide aanvaringen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750