Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eisen zaak poging doodslag

Toegevoegd: 12-01-2012, 16.29 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen een 23-jarige man uit Terneuzen en zijn vijf jaar oudere vriendin is donderdag voor de rechtbank in Middelburg elk een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist.

Officier van justitie G. van der Hofstede acht bewezen dat de twee zich in de nacht van 3 op 4 oktoberschuldig hebben gemaakt aan een poging tot doodslag op een dronken Terneuzenaar. Volgens de verklaring van de vrouw werd er rond middernacht op de deur van haar woning aan de Nieuwediepstraat gebonsd en probeerde een dronken man de woning binnen te dringen.


Ze drukte de deur dicht en stuurde een sms'je naar haar vriend die bij zijn moeder was. De vriend kwam naar huis en ontdekte al snel de man die zijn vriendin op stang zou hebben gejaagd. Binnen de kortste keren vielen er rake klappen en kwam de dronken man op de grond terecht. Naast de nodige stompen kreeg hij ook nog eens ettelijke trappen in het gezicht.

Volgens de buurman althans, want die had alles zeer nauwkeurig zitten aanschouwen. De vrouw stond in de deuropening en had haar hond aan de lijn. De American Buldog trok zich los en viel de op de grond liggende dronkaard aan.

Dat de vrouw het dier had opgehitst bestreed ze in alle toonaarden. Wel had ze volgens haar eerste verklaring 'pak'em 'gezegd, maar dat was geen ophitsen. Door de vechtpartij en de beten liep de man het nodige letsel aan een zenuw in de arm en letsel aan een slagader, een gebroken neus en een snijwond in het gezicht op.

De hond is verbeurd verklaard. Deskundigen onderzoeken nu of het dier nog geschikt is om terug te keren in de maatschappij. Zo niet, dan wordt het dier wordt afgemaakt.

De rechtbank doet uitspraak op 29 januari.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzen (13-1-2012 om 02:41)
@buurman: vooral lekker kijken en niks doen,wat een inbegrip.hou dan hier ook je mond dicht!@ straatgenoot: in geval van angst is dit heel normaal, maar daar kom je wel achter als je dit zelf mee maak..Wat een vooroordelen! daar moeten we het mee doen in de maatschappij..lekker is dat!
Straat genoot (12-1-2012 om 19:36)
Een smsje naar je vriend in zo"n geval bel je toch gelijk de politie en dan ga je zo doen nou nou deskundige over een hond denken denk als je zo iets doet dat je gedrag ook niet normaal is stoer stel !
TNZ (12-1-2012 om 17:59)
Media maakt het wel spannend allemaal, iemand is gewoon gekortwiekt omdat hij fuckt met de verkeerde. Wrong time, wrong place.
Buurman (12-1-2012 om 17:32)
Ik heb het verhaal gevolgt met intresse. wat en onzin de man was niet dronken en heeft ook niet aan deuren staan kloppen. sluit zich maar op. een hond op iemand afsturen'. wel een andere verhaal dan de eerste weer'. wie is slachtoffer hier vraag ik mij af
Lian (12-1-2012 om 17:13)
Dus hond doet wat baasje zich opdraagd en verdedigd het vrouwtje en dan wordt het waarschijnlijk afgemaakt, en dan krijg de bull weer een slechte naam. Lekker makkelijk
Marga (12-1-2012 om 17:12)
Wel ja lekker makkelijk de hond maar weer de schuld geven en bekopen met de doodstraf. Lekker volk allemaal maar niet heus.
Cookie-instellingen beheren