Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Man tankte 21 keer zonder te betalen

Toegevoegd: 16-01-2012, 19.22 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het was een wonderlijk pleidooi, dat een Rotterdamse advocaat maandag voor zijn cliënt hield. De officier van justitie had tegen zijn 38-jarige Rotterdamse cliënt een taakstraf van 144 uur plus een voorwaardelijke celstraf van tien weken geëist en de raadsman deed er nog geen halve minuut over om de rechtbank te verzoeken zijn cliënt een taakstraf van 150 uur op te leggen, plus nog wat weken voorwaardelijke celstraf.


De man, die terecht stond, had bijna een jaar lang in totaal 21 keer getankt zonder daarvoor te betalen. Hij had schulden, had geen baan meer en wilde toch wel erg graag van A naar B., zo voerde hij als verweer aan.

Omdat hij natuurlijk niet graag gepakt wilde worden, had hij zijn wagen voorzien van Duitse kentekenplaten. En zo bezocht hij tankstations in Arnemuiden (2 keer), Krabbendijke (4 keer), Rilland (2 keer) en nog wat tankstations in de omgeving van Rotterdam.

Er kwam een eind aan zijn handel en wandel op 1 januari 2011, toen hij het tankstation bij Arnemuiden had bezocht en zonder te betalen wegreed. De pompbediende schakelde de politie in en die plukte hem even later op de A58 van de weg.

In de kofferbak van de wagen lagen de Duitse kentekenplaten. In totaal had de man over de hele periode voor een dikke duizend euro 'gratis' getankt.

Uitspraak 30 januari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (17-1-2012 om 16:02)
Die man heeft geen geld. dus boetes halen niks uit. die tankstations voelen hier niks van. shell ligt ons ook op met deze idiote prijzen. dit is een druppel op de gigantisch gloeiend plaat.
Jos (17-1-2012 om 11:54)
Er is nog geen vonnis hoor.
Bewoner Zeeland (17-1-2012 om 09:58)
Jaja, wat is dat voor bullshit straf taakstraf hij jat kentekens verkeerde mensen worden erop aangekeken te lui om te werken. Zou zeggen minimaal 2 jaar brommen en werken voro overheid, wagen kwijt. En bij elk tank station voor straf de straat schoonschuren met een tandenborstel met lullig hesje aan
Nel (17-1-2012 om 09:52)
Tjonge wat een straf zeg Deze persoon dus zeker een half jaar vastzetten + 2 jaar werkstraf Zal weer iemand zijn die niet werkt . Straffen voor deze lui extra hoog maken en zorgen dat ze aan het gaan werken op een boorplatform met windkracht 11Heel hard aanpakken en laten werken!!!!!!!
Annie (17-1-2012 om 08:08)
En het ergste is nog hij krijgt een boete en de tankstations zien hun geld niet meer terug ..
Gus (17-1-2012 om 00:10)
Geen boetes?????bij winkeldiefstal moet je zo rond 150 euro betalen!!!dit is toch ook diefstal of ......???
Cookie-instellingen beheren