Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
76 files van totaal 253 km

'Man had betaalde seks met meisje'

Toegevoegd: 19-01-2012, 15.51 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het viel een 39-jarige Terneuzenaar destijds rauw op zijn dak, toen hij door de politie werd uitgenodigd om even langs te komen. In plaats van een gesprekje over mogelijke zwartwerkers in zijn bedrijf mocht hij alles vertellen over zijn seksuele escapade met een 16-jarig, emotioneel minder begaafd meisje uit Oostburg.

Donderdag moest hij zich - tegen zijn verwachting in - daarvoor bij de rechtbank in Middelburg verantwoorden en mag hij van officier van justitie Suijkerbuijk een taakstraf van 180 uur ondergaan plus nog eens voorwaardelijke celstraf van drie maanden op zijn cv schrijven. Zijn 25-jarige werknemer, die bemiddelde bij de contacten tussen het meisje en zijn baas mag eenzelfde straf ondergaan. Beide mannen hadden de rit naar de rechtbank maar voor gezien gehouden, zodat de zaak bij verstek werd behandeld.


De twee moesten zich in ieder geval verantwoorden voor een variant op mensenhandel, het verleiden van een minderjarig meisje om tegen betaling seks te bedrijven. De Terneuzenaar wist dat zijn werknemer naaktfoto's op zijn mobieltje had en had ook wel een idee dat de man het een en ander kon regelen. Zo bleek tenminste uit een sms'je, waarin de Terneuzenaar vroeg of de Axelaar ' al een kippetje voor hem had'.

De Axelaar meldde dat 'die blonde meid vrij was', dat hij haar moest bellen en dat het 150 euro kostte. Eind februari 2010 haalde de Terneuzenaar het meisje op en op een parkeerplaats in Sluis werden de nodige seksuele handelingen verricht. Justitie kwam de twee overigens pas op het spoor tijdens een onderzoek naar een andere zaak, waarin telefoons werden getapt.

En juist die taps waren volgens de verdediging onrechtmatig geweest, omdat de machtiging daarvoor werd gegeven nadát er was getapt en niet vooraf. Bovendien, zo had het meisje verklaard was er niets gebeurd en maakte het haar niets uit of de Terneuzenaar en zijn werknemer werden vervolgd. In ieder geval had ze geen aanklacht ingediend.

Uitspraak 2 februari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren