Weerbericht:
Plaatselijk mist. Overdag zonnige perioden. Vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuwe arrestaties knal Ritthem

Toegevoegd: 24-01-2012, 12.11 uur
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - De politie heeft vandaag in Zoutelande huiszoeking gedaan naar aanleiding van het onderzoek rond de knal in Ritthem. Ook op andere plaatsen in het land zijn huiszoekingen gedaan. Er zijn twee mensen opgepakt.

Volgens buurtbewoners vond de inval in Zoutelande vanochtend plaats. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn er ook doorzoekingen geweest in Hilversum, Diemen en Hoenderloo. De nu aangehouden verdachten zijn een man van 24 jaar uit Zoutelande en een man van 45 jaar uit Hilversum. De arrestant in Zoutelande woonde samen met zijn ouders in het huis. Zij zijn - in tegenstelling zoals destijds in Oost-Souburg gebeurde - niet aangehouden.


Of er een verband is met de eerdere arrestatie van een jongeman uit Oost-Souburg in oktober vorig jaar, is niet bekend. Hij werd vrij snel na de explosie van het caisson in Ritthem opgepakt. De explosie vond plaats op 23 september 2011. Ook zijn ouders zaten een tijdje vast, maar werden vrij snel weer vrijgelaten.

“Er is op dit moment nog geen verband aangetoond met de eerder aangehouden verdachten. Het onderzoek is nog steeds in volle gang en de resultaten van dit onderzoek kunnen tot de conclusie leiden dat de eerder aangehouden verdachten niet betrokken zijn bij de explosie. Op dit moment is het echter nog te vroeg om een definitieve conclusie te trekken”, aldus een woordvoerder van het OM.
 
Zie ook:
-
Dossier 'Explosie Ritthem (23-09-2011)'


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K. (12-2-2012 om 16:17)
De "experts" draaien zich snel om als ze zien dat ze worden gefilmd. Hieraan kun je zien dat het toch mensen zijn, met (gelukkig) het daarbij behorende gevoel van schaamte. Sterkte voor de betrokkenen, dit theaterstuk zal zich maar afspelen voor je eigen deur, in je eigen huis.
EerstDenkenDanPraten (27-1-2012 om 16:07)
@ Harry.. Ik heb u al vaker betrapt op "alwetende" uitspraken. Kent u de familie soms persoonlijk? Denk ik niet. Ik wel namelijk, en ik weet wel beter. Aanslagen.. doe toch normaal. Benieuwd waar u uw uitspraak op baseert dat er (nog steeds) gegronde reden is om de Souburger te verdenken. Sssht!!
Gina (25-1-2012 om 17:01)
Zou het mogelijk zijn dat de jongen uit Oost Souburg heeft gepraat, waardoor het spoor heeft geleidt naar Zoutelande? (is een vraag, geen vaststelling) Voor een ieder, die bewezen deel heeft uitgemaakt van het veroorzaken van deze explosie, mag van mij een zware straf volgen. #levensgevaarlijk
Bezoeker (25-1-2012 om 15:45)
Zeg Harry, hoezo algemeen bekend? Heeft u informatie die u achterhoudt voor de recherche of doet u aan stemmingmakerij?
Triest (25-1-2012 om 13:42)
En iedereen weet het weer eens beter.. gelukkig zitten er op HVZeeland niks anders dan rechercheurs, officieren en wetenschappers.. wat een rijkdom aan kennis in Zeeland.. Je krijgt niet zo maar een bezoekje hoor, denk daar eens over na.. trieste mensen.
Ube (25-1-2012 om 12:46)
Sterkte voor deze familie in Ztld! Dit buitengewoon intimiderend machtsvertoon gaat werkelijk alle perken te buiten!
Cookie-instellingen beheren