www.hvzeeland.nl

Nieuwe arrestaties knal Ritthem

Toegevoegd: 24-01-2012, 12.11 uur

Nieuwe arrestaties knal Ritthem
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - De politie heeft vandaag in Zoutelande huiszoeking gedaan naar aanleiding van het onderzoek rond de knal in Ritthem. Ook op andere plaatsen in het land zijn huiszoekingen gedaan. Er zijn twee mensen opgepakt.

Volgens buurtbewoners vond de inval in Zoutelande vanochtend plaats. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn er ook doorzoekingen geweest in Hilversum, Diemen en Hoenderloo. De nu aangehouden verdachten zijn een man van 24 jaar uit Zoutelande en een man van 45 jaar uit Hilversum. De arrestant in Zoutelande woonde samen met zijn ouders in het huis. Zij zijn - in tegenstelling zoals destijds in Oost-Souburg gebeurde - niet aangehouden.

Of er een verband is met de eerdere arrestatie van een jongeman uit Oost-Souburg in oktober vorig jaar, is niet bekend. Hij werd vrij snel na de explosie van het caisson in Ritthem opgepakt. De explosie vond plaats op 23 september 2011. Ook zijn ouders zaten een tijdje vast, maar werden vrij snel weer vrijgelaten.

“Er is op dit moment nog geen verband aangetoond met de eerder aangehouden verdachten. Het onderzoek is nog steeds in volle gang en de resultaten van dit onderzoek kunnen tot de conclusie leiden dat de eerder aangehouden verdachten niet betrokken zijn bij de explosie. Op dit moment is het echter nog te vroeg om een definitieve conclusie te trekken”, aldus een woordvoerder van het OM.
 
Zie ook:
-
Dossier 'Explosie Ritthem (23-09-2011)'