Weerbericht:
Vannacht (mot)regen. Overdag af en toe zon, tot de avond vrijwel droog
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Schietpartij politie op A58 Rilland

Toegevoegd: 25-01-2012, 06.11 uur - Update: 25-01-2012, 13.04 uur
Door: Roland de Jong
RILLAND - Bij een schietpartij tussen het arrestatieteam van de politie en enkele verdachten op de A58 bij Rilland zijn zeker drie mensen gewond geraakt.

Het incident vond rond 02.00 uur plaats. De snelweg werd al snel in beide richtingen afgesloten tussen Yerseke en Rilland. Politiemensen in kogelvrije vesten stonden bij de op- en afritten. Er vond vermoedelijk aan achtervolging plaats. Vlakbij Rilland kwam die tot een confrontatie tussen het arrestatieteam en de verdachten. De drie gewonden zijn allen verdachten. Voor zover bekend raakte er aan de zijde van de politie niemand gewond.


Er vindt nu onderzoek plaats. Dat onderzoek wordt uitgevoerd door de Zeeuwse technische recherche en de Rijksrecherche. Het verkeer wordt omgeleid. De hulpdiensten hebben inmiddels een GRIP2-situatie afgekondigd. Dit om zo de verkeerdrukte goed te kunnen coordineren. Volgens de politie duurt het onderzoek nog tot zeker 12.00 uur. De politie heeft er voor gezorgd dat hulpdiensten indien nodig bij spoedgevallen toch over de snelweg kunnen.

De Verkeersinformatiedienst (VID) waarschuwt automobilisten voor zeer ernstige vertraging. Verkeer van en naar Rotterdam kan het best via de A256/N256 en de N59 rijden, de route over de Zeelandbrug, of via de Oosterscheldekering (N57). Het verkeer vanuit Breda kan ook omrijden via België en de Westerscheldetunnel.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
CW (25-1-2012 om 22:30)
Petje af voor dit politieoptreden. Zeker ook als je alle andere berichten gelezen hebt die daarna verschenen zijn. Zeker ook moedig van de mannen van het arrestatieteam. laten we dan daarna niet weer vervallen in allerlei klaagzangen Gelukkig wordt er vroegtijdig en goed opgetreden en ingegrepen
Zeeuwse inwoner (25-1-2012 om 22:05)
Goed werk! Wees blij dat ze hun werk kunnen doen.En waarom de hele weg afzetten? Wat denk je van ramptoerisme of kijkers file! Zit nou niet steeds te zeuren over dit soort dingen en laat ze gewoon hun werk doen.En ja ik had er ook last van,maar als ze door dit soort acties daders kunnen pakken.Graag
Hulpverlener (25-1-2012 om 18:52)
@ Bryan: wat een stompzinnige, op niks gebaseerde reactie!
K (25-1-2012 om 18:23)
Ik wist niet dat criminelen zo dom waren. iedereen weet dat een vrachtwagen niet zo snel is, laat staan dat je er de politie mee afschud, vast te veel computterspelletjes gespeeld. gelukkig geen onschuldige weggebruikers gewond
Luc (25-1-2012 om 17:41)
Als we een bekeuring krijgen lopen we te klagen dat ze boeven moeten vangen, nu doen ze iets nuttigs en dan is het weer niet goed. @ hey hebben ze bij het LOI geen cursus nederlands?
Vlissinger (25-1-2012 om 16:53)
Goed werk inderdaad, alleen dat 10 uur onderzoeken is weer sensatie zoeken... kost een hoop geld.
Cookie-instellingen beheren