Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Schietpartij politie op A58 Rilland

Toegevoegd: 25-01-2012, 06.11 uur - Update: 25-01-2012, 13.04 uur
Door: Roland de Jong
RILLAND - Bij een schietpartij tussen het arrestatieteam van de politie en enkele verdachten op de A58 bij Rilland zijn zeker drie mensen gewond geraakt.

Het incident vond rond 02.00 uur plaats. De snelweg werd al snel in beide richtingen afgesloten tussen Yerseke en Rilland. Politiemensen in kogelvrije vesten stonden bij de op- en afritten. Er vond vermoedelijk aan achtervolging plaats. Vlakbij Rilland kwam die tot een confrontatie tussen het arrestatieteam en de verdachten. De drie gewonden zijn allen verdachten. Voor zover bekend raakte er aan de zijde van de politie niemand gewond.


Er vindt nu onderzoek plaats. Dat onderzoek wordt uitgevoerd door de Zeeuwse technische recherche en de Rijksrecherche. Het verkeer wordt omgeleid. De hulpdiensten hebben inmiddels een GRIP2-situatie afgekondigd. Dit om zo de verkeerdrukte goed te kunnen coordineren. Volgens de politie duurt het onderzoek nog tot zeker 12.00 uur. De politie heeft er voor gezorgd dat hulpdiensten indien nodig bij spoedgevallen toch over de snelweg kunnen.

De Verkeersinformatiedienst (VID) waarschuwt automobilisten voor zeer ernstige vertraging. Verkeer van en naar Rotterdam kan het best via de A256/N256 en de N59 rijden, de route over de Zeelandbrug, of via de Oosterscheldekering (N57). Het verkeer vanuit Breda kan ook omrijden via België en de Westerscheldetunnel.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Max (25-1-2012 om 08:52)
Gedraag je noe eens is dat nou echt nodig??? moesten we daarom in de file staan kom op mensen denk nou eens aan je naast ipv geld daar kan je ook een hoop mee verdienen en voor jezelf is het gelukkiger
Tessa (25-1-2012 om 07:59)
Klasse!!
Cookie-instellingen beheren