Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 153 km

Politie al getipt over overval

Toegevoegd: 25-01-2012, 17.41 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Dinsdag 24 januari kwam er bij de politie informatie binnen dat er mogelijk een overval zou worden gepleegd in Zuid-West Nederland. Hierop zijn onder leiding van het Openbaar Ministerie verschillende speciale diensten geactiveerd en procedures in gang gezet.  


Terwijl politie en OM in opperste staat van paraatheid verkeerden, kwam er een rond half twee een melding binnen bij de politie Midden- en West-Brabant. Enkele zwaarbewapende personen hadden geprobeerd slapende vrachtwagenchauffeurs te overvallen in Moerdijk. Eerder zijn dergelijke vrachtauto’s gebruikt bij overvallen op geldwagens.
 
De vrachtwagenchauffeurs reageerden zeer alert, één van hen startte zijn voertuig en reed weg. Vervolgens belde hij meteen de politie. De chauffeurs raakten niet gewond. Na onderzoek bleek dat in ieder geval een aantal van de verdachten was weggereden in een vrachtwagen waarmee ze zelf eerder arriveerden. Door het optreden van de vrachtwagenchauffeur kon er direct gereageerd worden. Die truck waarin de verdachten reden werd rond 02.00 uur op de A58 gespot.

De landelijke Aanhoudings- en Ondersteuningseenheid heeft de vrachtwagen tot stoppen gedwongen. De drie inzittenden negeerden het stopteken en onttrokken zich aan hun aanhouding. Daarop hebben agenten gericht geschoten ter aanhouding van de zwaarbewapende verdachten. Zij raakten hierdoor lichtgewond. De mannen zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Er zijn meerdere vuurwapens, waaronder een automatisch vuurwapen, aangetroffen.
 
Het rechercheonderzoek wordt uitgevoerd door de Bovenregionale Recherche Zuid-West Nederland, die verantwoordelijk is voor de aanpak van dergelijke, gewelddadige overvallen. Aangezien de politie heeft geschoten zal, zoals gebruikelijk, de Rijksrecherche een onderzoek instellen. De identiteit van de verdachten is nog onbekend.

Er is woensdagnacht op en in de directe omgeving van de Middenweg in Moerdijk uitgebreid gezocht naar mogelijke andere verdachten maar deze zijn niet aangetroffen.

Zie ook:
- Vrachtauto schietpartij A58 geborgen (25-01-2012)
-
Onderzoek A58 nog volop bezig (25-01-2012)
- Schietpartij politie op A58 Rilland (25-01-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ineke (26-1-2012 om 11:27)
Kunnen onze mannen in Nederland ook al niet meer rustig slapen in Hun Vrachtwagen waar gaat het naar toe die chauffeur verdient een lintje
Division (26-1-2012 om 06:22)
Er wordt dus onderzoek gedaan naar het schieten van de politie. Let maar op zometeen krijgen ze nog een 'straf' omdat ze hebben geschoten. Zo gaat dat in Nederland. Stel je voor dat de daders gingen sproeien met die automatische wapen. Goed werk verricht door AT
Mari (25-1-2012 om 21:16)
Ik vind vooral ook petje af voor de chauffeur die ze wilden overvallen, dat hij heeft gestart en is weggereden....... Toch wel ballen als je dat doet tegenover mannen met die wapens. Ik ben zelf ook chauffeur, en dit is denk ik wel de nachtmerrie van vele chauffeurs dat dit je overkomt...........
Condor (25-1-2012 om 19:41)
Goed gedaan, zou wat mij betreft meer mogen gebeuren zulke aanhoudingen!
Ivo (25-1-2012 om 18:52)
Goeie actie van de politie, maar er zullen wel weer mensen zijn die daar anders over denken of zich negatief uitlaten want de hulpdiensten doen het toch nooit goed tegenwoordig. dikke pluim voor de politie opsluiten en nooit meer loslaten dat tuig
Peter (25-1-2012 om 18:35)
Goed werk verricht door de shauffeur! Als hij geen melding had gedaan hadden de gevolgen veel groter kunnen zijn.
Cookie-instellingen beheren