Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 36 km

Celstraffen voor gewapende overval

Toegevoegd: 25-01-2012, 17.49 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Eigenlijk waren de drie mannen uit Middelburg (46) en zijn twee vrienden van 43- en 29 jaar uit Bergen op Zoom helemaal niet van plan om wie dan ook van zijn geld te beroven, maar het borrelde zomaar, ineens op. En het gebeurde óók nog eens, in de late avond van 26 oktober vorig jaar in Kapelle.

De drie waren op stap geweest in Antwerpen. Wijntje, Trijntje, lekker muziekje, gezellig kletsen en rijden met de auto. Op weg naar huis hadden de twee Bergenaren het op de achterbank over geld. En ineens bedacht de 43-jarige dat hij in Kapelle nog iemand kende die veel zwart geld in huis zou hebben. En daar lieten ze hun fantasie op los: hoe ze daar een vorstelijk deel van zouden kunnen krijgen.


Aanbellen, naar binnen lopen en geld vragen, concludeerden ze. Het vuurwapen dat de 43-jarige altijd bij zich droeg zou wel eens kunnen helpen. En zo gebeurde het ook, zij het dat ze onderweg nog even uit een trui twee bivakmutsen fabriceerden. De oudste zette zijn maten vlak voor de deur van het slachtoffer af, de twee belden aan, stapten binnen en vroegen om geld. En toen klopte hun scenario ineens niet meer, want de vrouw zei dat ze geen geld had en dat haar man in de kroeg zat.
 
De mannen gingen zelf maar eens op zoek, vonden 1800 euro en gingen op de man zitten wachten. De man arriveerde, pakte zijn portemonnee en smeet vijftig euro op tafel met de woorden: ,,Dit kunnen jullie krijgen en nu oprotten.'' Maar de twee wilden ook de inhoud van een kluis hebben en voor de sleutel moesten ze naar de auto van hun slachtoffer. Ze liepen naar buiten, de Kapellenaar riep zijn buurman en de twee overvallers namen de benen, achtervolgd door de buurman en het slachtoffer.

Toen de twee aan hun achtervolgers wisten te ontkomen werd 112 gebeld en omdat er sprake was van 'vuurwapengevaarlijk' werd er een speciaal arrestatieteam ingezet om de mannen aan te houden. De 'onschuldige' chauffeur werd al eerder opgepakt. Woensdag zaten de drie schuldbewust voor het hekje van de rechtbank en hoorde ze voor hun overval ferme celstraffen tegen zich eisen: zes jaar cel voor de 46-jarige Bergenaar en voor zijn 29-jarige plaatsgenoot die door de psycholoog werd omschreven als 'iemand die functioneert op zwak begaafd niveau' een celstraf van vier jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk.
 
De 43-jarige chauffeur mag van officier van justitie Rammeloo voor drie jaar achter de tralies. Daarnaast zouden ze gedrieën een schadevergoeding van 7700 euro moeten betalen. De uitspraak is op 8 februari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Goesenaar (26-1-2012 om 22:51)
Even in Hotel zitten? ga jij maar eens 5 jaar op het zelfde plekje zitten! dan ga je er toch anders over denken
Marnix (26-1-2012 om 11:42)
Is ook geen staffen,gaat voor arrest nog van af en dan als ze zitten gaat het goed gedracht gaat er weer vanaf ow ja zwak begaafd haha ,dus dat wordt een paar jaar in een hotel zitten en bedenken hoe ze straks weer aan geld kunnen komen weerf gijzelen of inbreken dus weer bij af.
Arnold (25-1-2012 om 19:39)
Poeh.. flinke straffen weer zeg. Dat zal ze leren!
Vlissinger (25-1-2012 om 18:36)
En daar gaan we weer...een paar jaar celstraf ophoesten met zn alle ...en die man met dat "zwart" geld? nog ff 7700 toestoppen...het gaat steeds beter
Frits (25-1-2012 om 18:16)
Ach, eigenlijk valt het dus wel mee ? De advocaat zal wel weer iets vinden waardoor ze kortere straf krijgen. Misschien een moeilijke jeugd gehad of zo? Ze hebben alleen spijt om onder staf uit te komen. Ik zou zeggen; Keihard aanpakken en de straffen verdubbelen.
Tinus (25-1-2012 om 18:03)
Pfffffff, je zou bijna medelijden krijgen met de daders.... Wat een gel#l Gewoon de cel in conform de eis.
Cookie-instellingen beheren