Weerbericht:
Opklaringen en vrijwel droog. Woensdag enkele buien en veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand en stroomuitval bij school

Toegevoegd: 26-01-2012, 11.00 uur
Door: Roland de Jong
STAVENISSE - De Rehoboth-school in Stavenisse is vanochtend zonder stroom komen te zitten nadat tijdens werkzaamheden zowel een gasleiding als een stroomkabel waren geraakt.


De kabel werd rond 08.45 uur geraakt tijdens graafwerkzaamheden bij de sportvelden aan de Pilootweg. Vonken van de geraakte elektriciteitskabel zorgden er voor dat het gas vlam vatte. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Tankautospuiten uit Sint Maartensdijk en Sint Annaland werden opgeroepen om te helpen.

Er werd zand op de vlammen gegooid met als doel de vlammen te doven. Dat lukte echter niet volledig en pas rond 10.l5 uur toen medewerkers van energiebedrijf Delta de gaskraan konden dichtdraaien doofden de vlammen volledig.

Doordat de elektriciteitskabel was geraakt, viel bij de nabij gelegen basisschool Rehoboth de stroom uit. De brandweer kwam ter plekke met aggregaten omdat de elektriciteitsvoorziening niet binnen korte tijd gerepareerd kon worden.

Wanneer de stroomvoorziening weer op de normale manier zal werken, is niet bekend.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kathleen (26-1-2012 om 20:19)
Ik vond het wel even schrikken want we waren net onder een toets bezig maar ik vond het wel een beetje leuk omdat ik het nog nooit meegemaakt had en ook een goeie oefening voor de school gelukkig konden we het nog wel een beetje lezen
Cookie-instellingen beheren