Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraffen geëist voor overval Piccard

Toegevoegd: 26-01-2012, 18.14 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Tegen twee Vlissingers van 18 en 19 jaar zijn donderdag voor de rechtbank in Middelburg celstraffen van vier respectievelijk 4,5 jaar geëist. Het duo wordt onder meer verdacht van de overval op Hotel Piccard in Vlissingen op 15 april vorig jaar, waar op dat moment een goudinkoop aan de gang was.

Rond half twaalf 's ochtends kwamen twee gewapende mannen het hotel aan de Badhuisstraat ingelopen en beroofden de aanwezigen onder bedreiging van mes en vuurwapen van hun geld en goud.. Vervolgens namen de twee de benen. Het totale schadebedrag zou tegen de 19.000 euro bedragen. Na uitvoerig sporenonderzoek en het horen van ettelijke getuigen kwam de politie bij de twee Vlissingers uit.


De jongste werd op 17 mei aangehouden. De twee Vlissingers ontkennen overige elke betrokkenheid. De jongste - vlotte babbel - had voor alles een verklaring, waarvan de meest opmerkelijke was dat hij op de bewuste dag zei een alibi te hebben: hij was de hele dag met een vriend op stap geweest. Verrassend was overigens dat die vriend weigert dat alibi te bevestigen; sterker nog: hij wil absoluut niets met justitie te maken hebben en als hem toch wordt gevraagd het alibi te bevestigen geeft hij een valse verklaring af.

Ook voor de rode scooter van de 18-jarige die bij de overval betrokken zou zijn had hij een verklaring: hij was zijn contactsleutel verloren en kennelijk had iemand met die sleutel zijn scooter gepikt. In de zaak tegen de 19-jarige eiste de officier van justitie een hogere straf, omdat hij ook twee auto's zou hebben gestolen. De uitspraak is over twee weken.

Zie ook:
- 12/08/2011: Arrestatie overvaller Piccard
- 19/05/2011: Verdachte overval Piccard vast
- 19-04-2011: Overvallers zaten op scooter
- 15/04/2011: AT ingezet na overval hotel


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren