Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 31 km

Bekentenis in zaak Ritthem

Toegevoegd: 27-01-2012, 15.39 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een van de mannen die deze week werd opgepakt in verband met de ontploffing van het caisson in Ritthem heeft bekend.


De twee verdachten die dinsdag zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontploffing afgelopen zomer blijven voorlopig vastzitten. Dat besliste vanmiddag de rechter-commissaris van de Middelburgse rechtbank.

Een van de twee verdachten, de 45-jarige man uit Hilversum, heeft inmiddels zijn betrokkenheid bij de explosie bekend. Er zijn bij de doorzochte woningen in Zoutelande, Hilversum en Diemen explosieven aangetroffen. Het gaat onder meer om brisantgranaten. De mannen zijn vandaag voorgeleid op verdenking van het tot ontploffing brengen van explosief materiaal en het voorhanden hebben ervan.

Het lijkt er volgens het Openbaar Ministerie (OM) steeds minder op dat de drie aangehouden verdachten uit Oost-Souburg iets te maken hebben met de ontploffing.

Zie ook:
-
Dossier 'Explosie Ritthem (23-09-2011)'
- Onderzoeken nog volop bezig (24-01-2012)
- Nieuwe arrestaties knal Ritthem (24-01-2012)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bezoeker (27-1-2012 om 16:26)
Zie je...eindelijk lucht voor die mensen in Oost-Souburg.
EerstDenkenDanPraten (27-1-2012 om 16:00)
Dit bewijst maar weer dat je, totdat je bekent of veroordeeld bent, VERDACHTE bent, en géén dader! Onmenselijk om zo lang vast te zitten voor iets wat je niet hebt gedaan: de 20-jarige jongen heeft 6 weken gezeten. En de nasleep, de smet op je naam en familie enz., dat gun je toch niemand.
Cookie-instellingen beheren