Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachten A58 voorlopig nog vast

Toegevoegd: 27-01-2012, 17.34 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De rechter-commissaris in Rotterdam heeft vrijdag besloten dat de personen die woensdag op de A58 werden opgepakt door het arrestatieteam voorlopig vast moeten blijven zitten.


De drie werden 's nachts opgepakt ter hoogte van Rilland. Ze zijn vrijdag voorgeleid op verdenking van poging tot beroving, bedreiging en het voorhanden hebben van vuurwapens. Dat meldt het Arrondissementsparket Rotterdam.

Op 24 januari kwam er bij de politie informatie binnen dat er mogelijk een overval zou worden gepleegd in Zuid-West Nederland. Hierop zijn onder leiding van het Openbaar Ministerie verschillende speciale diensten geactiveerd en procedures in gang gezet.

Woensdag rond half twee 's nachts kwam een melding binnen bij de politie Midden- en West-Brabant. Enkele zwaarbewapende personen hadden geprobeerd slapende vrachtwagenchauffeurs te overvallen in Moerdijk. Eerder zijn dergelijke vrachtauto's gebruikt bij overvallen op geldwagens.

De vrachtwagenchauffeurs reageerden zeer alert, één van hen startte zijn voertuig en reed weg. Vervolgens belde hij meteen de politie. De chauffeurs raakten niet gewond.

Op de A58 in Zeeland ontdekte de politie de wagen waarmee de mannen na de mislukte beroving waren weggereden. In eerste instantie weigerde de wagen te stoppen, waarop door de arrestatie-eenheid werd geschoten. Daarbij raakten de drie mannen licht gewond.

De mannen hadden bij hun aanhouding geen identiteitspapieren bij zich. Wie het zijn staat dan ook nog niet vast. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Bovenregionale Recherche Zuid-West onder leiding van een Rotterdamse officier van justitie.

Zie ook:
- Politie al getipt over overval (25-01-2012)
- Vrachtauto schietpartij A58 geborgen (25-01-2012)
-
Onderzoek A58 nog volop bezig (25-01-2012)
- Schietpartij politie op A58 Rilland (25-01-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren