Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Straf na ernstig ongeluk valt lager uit

Toegevoegd: 30-01-2012, 16.04 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Geen taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van een jaar waarvan de helft voorwaardelijk, maar een boete van 670 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden. Die straf heeft maandag de rechtbank in Middelburg opgelegd aan een 41-jarige man uit Groede.

De man had op 20 januari 2010 in Sas van Gent enige glazen bier gedronken en reed met zijn auto via Schoondijke richting Groede. Op de ventweg bij Breskens zag hij een hem tegemoetkomende fietsster over het hoofd.


De vrouw werd geschept en hield daar het nodige letsel aan over. Ze brak een handwortelbeentje, liep een trombosebeen op en was geruime tijd uit de roulatie.

Zie ook:
- Man voor rechter vanwege ongeluk (16-01-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (1-2-2012 om 10:44)
@mikkie mee eens ik reageerde alleen op iemand die alle automobilisten moordenaars noemde. ik vind dat iemand die bezopen achter het stuur kruipt gewetensloos is, medelijden met hem heb ik niet, ben m'n nichtje verloren door zo'n gek. ik hoop dat deze zatlap beseft wat voor leed hij mensen aandoet
Mikkie (1-2-2012 om 07:54)
Het is in ieder geval wel POGING tot moord als je met drank op rijdt. Je weet namelijk heel goed van tevoren wat er zou kunnen gebeuren Het zou dus ook zo bestraft moeten worden.
K (31-1-2012 om 17:36)
@een fietser, moordenaars? waren er doden bij dan? ik ben het er wel mee eens dat er zwaarder gestraft moet worden maar iemand bestempelen als moordenaar die geen moord gepleegd heeft vind ik te ver gaan
Frans (31-1-2012 om 15:20)
@Cor dat zal waarschijnljik allemaal via letselschade-advocaten gaan, die daar zelf hun zakken flink mee zullen vullen. Zo doen we dat in Nederland.
Klokhuis (31-1-2012 om 15:02)
Straks is het zo dat het slachtoffer een geld boete of celstraf krijgt opgelegt omdat hij/zij zich aan de regels hield
Cor (31-1-2012 om 10:08)
Iedereen praat over de lage straf.Eens,maar ik mis iets in dit vonnis.. Waarom wordt er nergens gesproken over een fatsoenlijke schadevergoeding voor de dame in kwestie?
Cookie-instellingen beheren