Schoorsteenbrand is flinke klus

Toegevoegd: 31-01-2012, 00.58 uur

Het duurde lang voordat de brandweer de klus geklaard had.
Het duurde lang voordat de brandweer de klus geklaard had.
1
© Foto: Tim Koster
Door: Tim Koster
TERNEUZEN - De brandweer van Terneuzen is maandagmiddag en -avond geruime tijd bezig geweest met een schoorsteenbrand.

Omstreeks 16.40 uur zagen de buren van een woning aan de Valeriaanstraat in Terneuzen dat er nogal een flinke rookontwikkeling uit de schoorsteen kwam. De bewoners werden geinformeerd en de brandweer werd ingeschakeld.

De brandweer kwam ter plaatse met een blusvoertuig en een hoogwerker. Na goed twee uur bezig te zijn geweest met het verwijderen van de schoorsteenkap en het vegen van de schoorsteen kon men terugkeren naar de kazerne.

Of er door de brand schade is ontstaan aan de schoorsteen is niet bekend.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (1-2-2012 om 16:00)
Kostdatwee:Zielig hoor dat je iemand al veroordeeld terwijl je dus van de situatie geen bal vanaf weet. Teveel vrije tijd zeker die kun je ook op een andere manier benutten hoor ,maar doe het dan niet zo. Hou je oordeel lekker voor je als je van niks weet.
Anoniem.. (31-1-2012 om 17:17)
@Kostdatwee ? niet erg veel verstand van brandweerzaken (8/9 man ipv 3 man), maar voor de rest ben ik het met je eens!!
Kennis (31-1-2012 om 15:29)
Toevallig weet ik dat deze mensen ieder jaar de schoorsteen laten vegen dus dat zegt ook niets zie je maar weer. Deze figuren waren toch beter voorbereid dan je dacht!!!
Kostdatwee ? (31-1-2012 om 12:44)
Ik reken, 3 man maal 2 uur plus voorrijkosten voor een vrachtauto met hoogwerker en materiaal.. commercieel zou dat snel al zo een slordige 500 euro kosten. en dat voor iemand die gewoon zijn schoorsteen niet laat vegen. ik hoop toch echt dat dit soort figuren een rekening thuis krijgt.