Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
95 files van totaal 365 km

Schippersechtpaar onder invloed

Toegevoegd: 02-02-2012, 01.37 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag in Terneuzen een schippersechtpaar aangehouden omdat ze beide onder invloed van alcohol hun schip bestuurd hadden. Naast een proces-verbaal kregen beide een vaarverbod opgelegd.


De Waterpolitie van het KLPD kreeg omstreeks 22.45 uur van de Verkeerspost Terneuzen de melding dat een binnenvaartschip op het Kanaal van Gent naar Terneuzen, bij het verlaten van de Zevenaarhaven, een daar gemeerd liggend zeeschip had geraakt. Bovendien vermoedde men dat de schipper onder invloed van alcohol was.

Het schip was inmiddels op aanwijzing van Rijkswaterstaat afgemeerd bij de sluis. Toen de Waterpolitie ter controle aan boord van het Belgische binnenvaartschip kwam, troffen ze daar een man en vrouw aan die volgens de alcoholtest inderdaad teveel alcohol genuttigd hadden. Zij verklaarden dat de man na vetrek achter het roer had gestaan maar dat de vrouw het sturen had overgenomen toen een defect aan de boegschroef was geconstateerd. De man trachtte toen het defect te verhelpen.

De man en vrouw uit het Belgische Gent, beiden 49 jaar oud, werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek uit de ademanalyse dat de man en vrouw een alcoholgehalte van respectievelijk 2,2 en 1,1 promille in hun bloed hadden. Dat is ruim boven de 0,5 promille die wettelijk maximaal is toegestaan. Naast een proces-verbaal kreeg de man een vaarverbod voor de duur van 12, en de vrouw van 6 uur opgelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Max (2-2-2012 om 15:10)
Whahaha schitterend verhaal, even gezellig samen borrelen hoor haha, heb je nog wel een goed huwelijk op die leeftijd ;) alleen vier het dan net even in het weekend als je stilligt :P hihi
K (2-2-2012 om 10:58)
Ik vind gelijk vergunning of vaarbewijs intrekken. een schipper moet weten wat voor schade hij aan had kunnen richten ik vind hem nu niet erg vakbekwaam overkomen door bezopen te sturen, blijven we wachten op een ramp? of sluiten we alle risico's uit? er zit genoeg chemie langs het kanaal
Cookie-instellingen beheren