Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 182 km

'Geld Porkland naar staatskas'

Toegevoegd: 02-02-2012, 16.58 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Porkland Holding BV uit Sint Philipsland moet het geld dat zij met criminele activiteiten van haar slachterij Porkland uit het Limburgse Meldersloo heeft verdiend - 120.121,00 euro - in de staatskas storten. Dat vindt het Openbaar Ministerie (OM).
 
Het bedrijf, haar Fliplandse directeur en de bedrijfsleider werden ervan verdacht van augustus 2006 tot en met eind juni 2007 afgekeurd vlees aan slagers te hebben aangeboden. Het ging daarbij om meer dan tachtig afgekeurde varkens.


Door de Voedsel- en Warenautoriteit afgekeurd vlees en vlees van zieke dieren en karkassen zou als consumptievlees verkocht zijn aan slagers, vleeshandelaren en particulieren, zo stelde het OM. Ook zou de Fliplander op zijn slachterij kadavers en karkassen van varkens niet aangeboden hebben voor destructie, terwijl ze daar wel voor bestemd waren.

Het bedrijf kreeg daarvoor in juni 2010 vorig jaar door de rechtbank in Middelburg een boete van 15.000 euro opgelegd. Er was toen 45.000 euro geëist.  De rechtbank kwam tot die lagere straffen omdat het Openbaar Ministerie negentien maanden met de armen over elkaar had gezeten en omdat de Voedsel- en Warenautoriteit een keuringsarts stiekem DNA-materiaal had laten afnemen en dat was onrechtmatig verkregen bewijs.

In hoger beroep oordeelde het hof nog eens dat alleen maar het 'onttrekken van drie kadavers aan destructie' kon worden bewezen. De rechtbank bepaalt op 15 maart of en hoeveel Porkland moet betalen.

Zie ook:
- Celstraf geëist tegen directeur slachterij (20-05-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (5-2-2012 om 12:57)
Vreemd dat er nergens gesproken wordt over gevaaren bij consumptie, je kunt ziek worden van slecht vlees maar dat intereseert de staat blijkbaar niet. ze profiteren liever van de criminele aktieviteiten van dit bedrijf. ik vind bedrijf sluiten en geld verbranden dan profiteerd er niemand.
Antonio Bandidas (2-2-2012 om 19:23)
Rekeningen betalen ze ook NIET laten je zitten , gewoon nooit voor deze meneer en zijn gevolg repareren nog leveren want je gaat het schip in! Crimineel gewoon, mijden als de pest!
Cookie-instellingen beheren