Weerbericht:
Zonnig, vrijdag overal tropisch warm
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Nieuwe bluswagen Wolphaartsdijk

Toegevoegd: 03-02-2012, 11.05 uur
De nieuwe tankautospuit van Wolphaartsdijk.
De nieuwe tankautospuit van Wolphaartsdijk.
© Foto: Erik Schwartz
Door: Brandweer Goes
WOLPHAARTSDIJK - Onlangs leverde Ziegler Brandweertechniek de nieuwe tankautospuit voor de post Wolphaartsdijk van de Goese brandweer af. De huidige tankautospuit heeft 15 jaar dienst gedaan en was daarmee volledig afgeschreven. Met vervanging van dit blusvoertuig was al rekening gehouden in de begroting van de gemeente Goes.

Het voertuig werd aangeschaft als onderdeel van een mantelovereenkomst waarbinnen eerder al de tankautospuit voor de post 's-Heer Arendskerke, het hulpverleningsvoertuig voor de post Goes en diverse andere voertuigen voor Zeeuwse brandweerkorpsen werden aangekocht.

Deze mantelovereenkomst werd middels een aanbesteding gegund aan Ziegler Brandweertechniek in Winschoten die alle voertuigen bouwde op Mercedes Atego chassis. Waar de overige korpsen voor een voertuig-op-maat kozen werd door de Brandweer Goes gekozen voor een door Ziegler ontwikkeld model standaard tankautospuit, type Azset Comfort.

Met de Azset zette Ziegler een uitontwikkeld standaardvoertuig in de markt dat voldoet aan alle Europese eisen en bepakt wordt conform de standaardbepakking voor een tankautospuit. Brandweerkorpsen die gewoon een standaard tankautospuit aan willen schaffen zonder dure en bijzondere opties hoeven zo het wiel niet opnieuw uit te vinden en kunnen tijd en geld besparen.

De Azset Comfort-uitvoering biedt alles wat een brandweerkorps van een tankautospuit verwacht. In de ruimte en goed verlichte kabine kunnen 8 personen plaats nemen. Het voertuig is verder voorzien van een watertank van 2.000 liter en een pomp met een capaciteit van 3.000 l/min lage druk en 265 l/min hoge druk.

Er is gekozen voor een conventioneel (dus niet digitaal) besturingssysteem. Aan de achterzijde bevindt zich een lichtmast met twee schijnwerpers van elk 500 Watt. Opvallend is vooral het design van het voertuig waarbij de daklijst van de kabine (met geïntegreerde blauwe signaalverlichting) mooi overloopt in de opbouw.

Momenteel worden de chauffeurs van de post Wolphaartsdijk opgeleid om met het nieuwe voertuig te kunnen werken. Daarnaast vinden ook rijvaardigheidstrainingen plaats om aan de rijeigenschappen van het voertuig te wennen en om het voertuig in noodsituaties onder controle te kunnen houden. Begin maart zal het voertuig definitief in dienst komen.

Meer foto's op www.brandweergoes.nl.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750