Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie: 'Ga niet meer de weg op'

Toegevoegd: 03-02-2012, 23.04 uur
Tot nu toe gebeurden nog geen ernstige ongelukken. De sneeuw zorgt wel voor mooie plaatjes. De sneeuw zorgt wel voor mooie plaatjes.
Tot nu toe gebeurden nog geen ernstige ongelukken.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie raadt vanaf nu aan niet meer de weg op te gaan als dat niet persé nodig is. Vanwege de steeds lager wordende temperatuur zijn de provincie en Rijkswaterstaat getopt met het strooien van zout op de wegen.


Als de temperatuur onder de -7 graden Celsius komt, is de werking van het strooizout volgens een woordvoerder van de politie nihil en kunnen de wegbeheerders de veiligheid op de weg niet meer garanderen. "Met temperaturen richting de -10 is het gewoon te koud om te strooien, het strooizout heeft immers niet genoeg effect meer."


De wegbeheerders zijn de hele dag in touw geweest om de wegen zo schoon mogelijk te houden en dat ging goed, tot ongeveer een uur geleden. Vannacht wordt er niet meer gestrooid. Morgenochtend om 10.00 uur gaan inspecteurs van de Provincie en Rijkswaterstaat controleren of er weer gestrooid kan worden.

Als de temperatuur weer stijgt, dan zal dus pas op zijn vroegst vanaf morgen 10.00 uur weer worden gestrooid. "Voor dit tijdstip is gekozen, omdat de temperatuur in het eerste uur dat de zon opkomt, eerst nog een paar graden zakt. Pas als de zon goed op is, stijgt de temperatuur weer en kan er dus ook weer wat aan de veiligheid van de wegen gedaan worden."

Politie Zeeland raadt alle weggebruikers aan niet de weg op te gaan tenzij dit strikt noodzakelijk is. "Er wordt niet meer gestrooid, dus de kans op ongelukken door glijpartijen is groot", aldus een woordvoerder.

Zie ook:
- Diverse ongevallen door gladheid (03-02-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Goesenaar (4-2-2012 om 15:50)
Wat leven er toch geweldige mensen op dit aardbolletje! die altijd maar denken dat de overheid er voor moet zorgen dat je 200 op de weg kan blazen! doe aub allemaal iets voorzichtiger en ga gewoon lekker optijd van huis dan komt het allemaal goed!
Arie (4-2-2012 om 14:34)
Loes, het was 02.00u snachts toen ik naar huis reed, er was niemand op de weg en wegen waren prima begaanbaar. Misschien snap je het nu?
Vlissinger (4-2-2012 om 11:10)
Als iedereen zich nu eens aanpast gebeuren er ook weinig ongelukken, grote afstand op je voorganger. 5 tot 10 km door de bocht. en dan wel koppeling in! om te voorkomen dat de auto "accelereert" in de bocht. kleine tip: maak de invoegstroken schoon, invoegen is anders onmogelijk.
Loes (4-2-2012 om 10:18)
Goed zo arie lekker doorrijden.....jij vind dat je dat kan,maar breng een medemens niet in gevaar!!!
WallieW (4-2-2012 om 10:08)
Als automobilisten zich aanpassen en niet gewoon door blijven 'racen' is al het werk van hulpdiensten en strooiers e.d. tenminste niet voor niets geweest. 's ochtends vroeg om 05.30 de weg op moeten om het zo veilig mogelijk te krijgen voor automobilisten die soms een doodswens lijken te hebben.
Linda (4-2-2012 om 09:45)
Ik deel die mening helemaal niet, juist buiten Zeeland was het op de N57 goed, en eenmaal in Zeeland bar slecht, terwijl het toen al niet meer sneeuwde. Ik heb nog wel een paar leuk fotootjes....
Cookie-instellingen beheren