Weerbericht:
Zacht en droog najaarsweer, overdag veel zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Politie: 'Ga niet meer de weg op'

Toegevoegd: 03-02-2012, 23.04 uur
Tot nu toe gebeurden nog geen ernstige ongelukken. De sneeuw zorgt wel voor mooie plaatjes. De sneeuw zorgt wel voor mooie plaatjes.
Tot nu toe gebeurden nog geen ernstige ongelukken.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie raadt vanaf nu aan niet meer de weg op te gaan als dat niet persé nodig is. Vanwege de steeds lager wordende temperatuur zijn de provincie en Rijkswaterstaat getopt met het strooien van zout op de wegen.


Als de temperatuur onder de -7 graden Celsius komt, is de werking van het strooizout volgens een woordvoerder van de politie nihil en kunnen de wegbeheerders de veiligheid op de weg niet meer garanderen. "Met temperaturen richting de -10 is het gewoon te koud om te strooien, het strooizout heeft immers niet genoeg effect meer."


De wegbeheerders zijn de hele dag in touw geweest om de wegen zo schoon mogelijk te houden en dat ging goed, tot ongeveer een uur geleden. Vannacht wordt er niet meer gestrooid. Morgenochtend om 10.00 uur gaan inspecteurs van de Provincie en Rijkswaterstaat controleren of er weer gestrooid kan worden.

Als de temperatuur weer stijgt, dan zal dus pas op zijn vroegst vanaf morgen 10.00 uur weer worden gestrooid. "Voor dit tijdstip is gekozen, omdat de temperatuur in het eerste uur dat de zon opkomt, eerst nog een paar graden zakt. Pas als de zon goed op is, stijgt de temperatuur weer en kan er dus ook weer wat aan de veiligheid van de wegen gedaan worden."

Politie Zeeland raadt alle weggebruikers aan niet de weg op te gaan tenzij dit strikt noodzakelijk is. "Er wordt niet meer gestrooid, dus de kans op ongelukken door glijpartijen is groot", aldus een woordvoerder.

Zie ook:
- Diverse ongevallen door gladheid (03-02-2012)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Berry band (6-2-2012 om 01:31)
Wat jullie betweters allemaal niet snappen en weten, is dat winterbanden geen nu hebben op bevroren wegen! Winterbanden zorgen voor betere afvoer van sneeuw, maar helpen geen zak op bevroren wegen,waarom denk je dat men in Noorwegen verplicht op spijkerbanden rijdt als de weg er bevroren is!
Ervaringsdeskundige (5-2-2012 om 23:00)
Wat zijn sommigen toch stoer,door blijven knallen in je heilige koe.want oh oh stel je toch eens voor je aanpassen aan de omstandigheden dat doe je toch nooit? wacht maar tot je uitgeknipt moet worden en je familie moet worden gebeld dat het einde verhaal is,dat is ook stoer!sterkte allemaal!!!
Flipskie (5-2-2012 om 19:59)
Snelheid aanpassen? ja joh gaat allemaal 50 rijden op de snelweg.als je bang bent om met dit weer te rijden, blijf dan tuis en ga geen andere mensen lastig vallen die hun zootje wel voor elkaar hebben. mensen, rijdt AUB de normale snelheid als er niks aan de hand is !!!!! bah. grt flip.
Flip (5-2-2012 om 19:54)
Winterbanden koop je in de zomer stelletje ukkies. als je die nu nog moet kopen ben je te laat en ze zijn tegen woeker prijzen nog te verkrijgen. altijd maar zeuren over het weer. zout werkt niet meer onder de -7 is allemaal GROTE BULLSHIT. ze zijn bang voor een tekort dus verzinnen ze maar wat.
Vlissinger (5-2-2012 om 19:16)
Inderdaad,laat de verzekeraars maar winterbanden betalen. scheelt hun weer geld, en ons. en een hoop gedoe.
Henk & ingrid (5-2-2012 om 15:22)
Winterbanden aanschaffen ?! daar hebben we helemaal geen geld voor !
Cookie-instellingen beheren