Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaan vast in ijs Bosplein Axel

Toegevoegd: 06-02-2012, 09.34 uur
Door: Roland de Jong
AXEL - De brandweer is vanochtend uitgerukt voor een zwaan die vast was komen te zitten in het ijs in Axel.

De melding kwam rond 09.00 uur binnen vanaf het Bosplein. Duikers van de brandweer Terneuzen zijn ingezet om het dier los te halen. Ook de hoogwerker van Hulst en de tankautospuit van Axel werden gealarmeerd. Mensen van de Vogelopvang zijn ook ter plekke.


Rond 09.40 uur wist de brandweer het dier los te krijgen. De zwaan vloog er na de reddingsactie meteen vandoor.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M1 (7-2-2012 om 12:25)
Gelijk heel dierlievend Zeeland op mijn dak.... Goed dat de zwaan gered is!!! Maar dat had volgens mij ook wel met wat minder mankracht en materiaal gekunt. Wat als er bij u brand uitbreekt, en de brandweer komt te laat, omdat ze een zwaan aan het redden zijn...
Ronald (6-2-2012 om 17:59)
@ M1 Dit is wel de taak van de brandweer, het redden van mens en DIER ! Wat zou je er van vinden als jij door het ijs gezakt bent en ze komen niet wegens te duur ? Wat een rare reactie van je !
Eigenwijsje (6-2-2012 om 15:10)
Toppie !!! goed werk van de hulpverleners. Niet echt vriendelijk van de zwaan om niet even te bedanken :-)
Marco (6-2-2012 om 13:49)
In Goes zat er ook een vast maar die is inmiddels los gemaakt. Je zou toch denken dat die dieren een instinct moeten hebben om op het water (vooral in de winter) niet in slaap moet vallen? Maar goed, ze zijn weer los, bravo.
Zomaar (6-2-2012 om 12:56)
Zomaar neem ik aan dat deze zwaan er netjes tegen verzekerd is, laten we het dus niet over kosten hebben. Goed werk !
Truus (6-2-2012 om 12:12)
@petra: ik neem aan dat mensen nooit zeggen wat mag dat kosten, want dan kunnen ze beter over de snelweg 130 enz beginnen, wat miljoenen kost!!! Petje af voor de helpers!!! Altijd dieren helpen, en goed verzorgen!!!
Cookie-instellingen beheren